Свободно време

Басейн във формата на цигулка Страдивариус (галерия)

Потопете се в приказен оазис

01.04.2014г. / 14 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: beautifullife.info, njcustomswimmingpools.com

Снимка: beautifullife.info, njcustomswimmingpools.com

Настъпилата пролет все повече подсеща за предстоящото лято, а след подобен фотос на красив басейн, желанието да се потопи човек в подобен оазис не стихва. Този невероятен проект е изграден в двора на любител на музиката. Басейнът не е просто с форма на цигулка, а с формата на цигулка Страдивариус. Цигулката Страдивариус се ражда през 17 век.

За лютиера Страдивариус не се знае много. През 1666 година усвоил занаята той поставя надпис върху цигулките с неговото име. От този момент цигулките с марката Страдивариус достигат невиждани суми. Дали само любовта към музиката и красивите предмети е накарало собственика на имението да направи такъв басейн, не знаем.

Свързани статии

Проектът е изработен от Cipriano Landscape Design. Всеки един детайл по проектирането на басейна е прецизиран. Струните, извивките на цигулката, подложката за брадичката.

Трудно е да се определи дали денем или вечер гледката е по-красива. Вечер той е осветяван от множество красиви прожектори в сини и зелени нюанси. В галерията ни може да разгледате още снимки на оазиса във форма на цигулка.

Коментирай