Свободно време

Леле, колко си вървежен!

Гледахме и не можехме да повярваме на очите си, забавлявахме се за негова сметка, а той дори не разбираше иронията

17.04.2014г. / 12 19ч.
Илияна Николова
Снимка: outnow.com

Снимка: outnow.com

Има една нова порода мъже. Те обикалят по заведенията и навсякъде се чувстват като у дома си. Мъжете им се хилят мазно, а жените (минали през леглото им) гледат със злобен поглед и съскат щом ги видят, защото не са част от живота им.

Той беше такъв. Налетя на приятелката ми и реши, че ще я има с един замах. Нарекохме го мастията, макар това да е епитет за жена. Мастия, защото беше прехвърлил трийсетте и се оглеждаше като гладен пес за плячка. Той не избира какви да е жени – трябва да са или много красиви, или много богати.

Още щом я видя, пожела тя да бъде поредната му жертва. Започна със SMS-и редовни телефонни разговори, в които сипеше комплименти като по учебник. Не се натягаше нахално, а я оставяше тя да води диалога, да избира местата за срещи. Той винаги миришеше на баня, на хубави парфюми – опитваше да го докара на имидж. Само че за по-обиграното око отдалече си личеше фалшът и комплексите, застинали дълбоко в него.

Мастията караше скъпа немска кола и винаги беше готов да плати сметката, за да докаже, че е мъж. Всъщност дотам се изчерпваха и мъжките му качества. Облеклото му беше марково, но зле съчетано. А накитите... някой беше забравил да му обясни как големите кръстове, гривните с камъни и женските колани отдавна не са на мода. Нито пък израза: „Пипни ми пакета... извини ме, че така ме възбуждаш“ (който бе приложен и на двете ни, а и кой знае на още колко). Имаше и кожени сандалети, от тези летните между двата пръста, които помръдваха в такт с музиката.

Да, той беше играч, който не е прочел наръчника на сваляча докрай. Когато разбра, че моята приятелка има необятни финансови възможности, поиска да обиколи с нея и родния си квартал, в близост до софийските гробища.

Възседнал мощно тъмния джип, спираше и поздравяваше всеки съкварталец, така че от утре да тръгне мълвата за новото му попълнение (макар да имаше скъпа кола, нейната го биеше по точки и го знаеше, затова не изпускаше възможност да я покара или да се повози в нея). Другите си комплекси в проява на показност демонстрираше по заведенията. Хващаше я най-демонстративно за задните части или за гърдите, докато намига на някой познат от ъгъла... с мисията да покаже парчето, което е забил. По-фрапантното е, че докато тя беше до тоалетната, се мъчеше да опипва и приятелките й, пускайки оферти за тройки, четворки и цифри докъдето капацитетът му в математическата сфера стигаше. Грозна картинка, особено когато ни хвана еротично (според него) двете за косите в центъра на столичен пиано бар, вдъхновен от порно филмите, прегледани вероятно предната вечер.

Циркът не свършва дотук! А да го бяхте видели как танцува! „Тежките“ мъже обикновено леко се поклащат между поредното наздраве с марково уиски, но нашият субект пиеше мастика! Да, не бъркате – петък/събота вечер, в центъра на София, гъзарят пиеше мастика. И въртеше такива кючеци, подчертани от ниската талия на дънките му, че ако не беше все пак мъжествената му осанка, можеше да го объркате за гей. Танцът на Шмъркан стана световноизвестен с мятането на ръцете и въртенето на дупето...

Мастията беше повече от мазен. Усмивката застинала като маска на лицето му, не слизаше от него. Повтаряше, че може да бъде много лош (явно запознат с афинитета на жените към лошите момчета). Хубавите думи се лееха от устата му по адреса на моята приятелка и по адреса на всички представителки на нежния пол наоколо. Все пак такъв мъж не може да кротува до една жена! Задиряше с поглед всичко що има гърди и други екстри, дори 50-годишните запазени лелки! Затова и той винаги беше в компанията на жени. Винаги свободен, на твое разположение, да дойде където се забавляваш, защото както споменах, той беше ВИП – навсякъде като у дома си.

Гледахме и не можехме да повярваме на очите си, забавлявахме се за негова сметка, а той дори не разбираше иронията. Свикнал да получава жените на тепсия, се правеше на глух и малоумен, когато не му отърваше. Беше подлец, изключително нагъл и пресметлив, беше истинска мастия.

Какъв урок получи, ще разкажа някой друг път! Дали си взе поука – може би! Но той пак е там, обикаля по дискотеките и чака поредната жертва, да повдигне имиджа му и да го направи по-голям мъж в неговите, а и в очите на другите!

Още интересни истории четете в нашата блогосфера.

Източник: chickorchicken.blogspot.com

Коментирай