Свободно време

Български параолимпийци с награда „Respect“

Благотворителен концерт в София набра средства за болно дете

17.04.2014г. / 17 14ч.
Мария Дуковска
Снимка: Божидар Марков

Снимка: Божидар Марков

Носителите на олимпийски медали Михаил Христов, Радослав Златанов, Стела Енева, и председателят на българската параолимпийска асоциация Илия Лалов станаха носители на приза „Respect 2014“ в Bedroom Premium club.

Церемонията по награждаването, организирана от Асоциацията на брюнетките в България, излъчи личности, които са вдъхновение за хората с увреждания.

Бизнесменът Ники Младжов награди Михаил Христов, който е двукратен световен вицешампион за младежи в дисциплините 100 м гладко бягане и скок на дължина за хора с увреждания.

Бизнесдамата и световна шампионка по лека атлетика за ветерани Мерлин Арно връчи наградата на председателя на параолимпийската асоциация Илия Лалов, а журналистката и пътешественичка Магдалена Гигова награди Радослав Златанов от параолимпийския национален отбор, който се завърна с медал от Лондон.

Стела Енева се подготвя за параолимпиада и наградата й, която бе връчена от собственичката на „Мисис България“ и „Лейди България“ Меги Савова прие най-младото попълнение в асоциацията на брюнетките – Алина Георгиева.

Призът на певеца Ивайло Донков, който спечели „Гласът на България“, бе предаден от Ева Кикерезова на фронтмена на рокгрупа „Конкурент“ Емил Анчев.

Всички носители на приза получиха и подаръци от Дипломат Корпорейшън, които им бяха връчени лично от собственика Любо Станев, както и разкошно италианско вино от Даниеле Индако.

Наградени бяха Георги Трифонов, който строи комплекс за параолимпийци, както и екипът на фондация „Очи на четири лапи“.

Наградите ще им бъдат предадени от Виктория Божилова, Мисис България 2011, и Жана Георгиева, заместник председател на асоциацията на брюнетките.

Гостите на церемонията се насладиха на изпълненията на талантливи певци и музиканти, които подкрепиха двегодишната Елизабета Димитрова от Кюстендил в борбата й за живот.

Четирицифрена сума бе събрана по време на благотворителния концерт за Бети, която е тежко болна. С песен я подкрепи 14-годишният Теодор Буркхардт, финалист на „Гласът на Германия“ за деца, избран сред десетки хиляди участници от цяла Европа.

С изпълнения, посветени на Бети, на сцената на клуба излязоха Андре Пиреш Коста и Божидар Стоичков от група „Мадейра“, група Мехехе, Емо Анчев от „Конкурент“, музикантът Робин Блек, известната у нас и в чужбина оперна певица Татяна Спиридонова.

Финал на концерта беше изпълнението на познатия от Х фактор Георги Арсов, който се изяви и като водещ на церемонията.

Снимка: Божидар Марков

Коментирай