Свободно време

Може ли счупеното да носи щастие?

Защото жените копнеят да поправят счупените неща

25.04.2014г. / 17 38ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

В мисленето на жените настъпи революция, що се касае до секса. Случи се именно в главата на жените, защото книгата „Петдесет нюанса сиво“ бе определена за типично женска и мъжете трудно биха се престрашили да я зачетат. А не би трябвало! Макар че магнетичният образ е мъжки, ако господата бъдат прилъгани да прелистят страниците на трите романа, ще видят какъв според дамите е идеалният образ на мъжа. Е, почти идеален, защото той има своите големи пукнатини! Даже спокойно може да бъде наречен „счупен“ или „пре*бан“, както сам се определя героят.

Книгите са дело на една жена, която се подписва с псевдонима Е Л Джеймс. Няколко пъти познати са ме питали, това жена ли е? Защото в книгата има доста садо-мазохистичен секс, изпипан с такива детайли, сякаш е практикуван от вещо в „занаята“ лице. Да, жена е! Само една жена може да създаде идеалния мъжки образ и само една жена може пак да му припише кусури.

Името му е Грей. Крисчън Грей и той е полубог – безумно богат, още по-безумно красив, по-умен от Айнщайн, по-възпитан от кралски паж и едновременно груб и циничен като квартален сводник. И когато такъв мъж е в краката на една жена, тя знае, че е попаднала в Рая! За да има книга обаче, все пак трябва да има проблем. И проблемът е, че този човек е кълбо от комплекси, породени от извратените неща, които са му се случили като малък и които го превръщат в маниак на тема контрол. Особено контрол в секса. Полубогът е вътрешно счупен, прекършен, не можещ да обича.... уж!

Тогава се намесва тя – невинна, млада, неопитна, дори глуповата на моменти, която открива мисията на живота си в това да го промени, да го залепи. Колко типично по женски, а? Книгите обикновено залагат на две неща – непредвидими действия и дълбочинни, интересни характери. В „Петдесет нюанса сиво“, нещата са предвидими, но това, което хваща окото и те кара да четеш на един дъх, са образите. И по-точно неговият образ! Защото знаеш, че ще се промени и дори започваш да мразиш леко инфантилната героиня Анастейжа Стийл, която го променя, вместо това да правиш ти!

Сексът е другият момент, който фрапира, после става нежен, извратен, груб, романтичен. Четейки книгата жените си казват: По дяволите, това не звучи толкова зле (защото до момента най-вероятно са имали представа за BDSM (Bondage – Discipline/Dominantion – Sadism – Masochism или връзване-дисциплина/доминация-садизъм-мазохизъм) от актьорите в порно филмите. А това, няма почти нищо общо с действителността!

Една британка не само, че си го е казала, но и е стигнала до съда с молба за развод, след като съпругът ѝ отказал да изпълни нейните еротични фантазии, инспирирани от романа, пише Daily Mail. В материала още се споменава, че творбата променя коренно възгледите на нежния пол за интимния акт и докато преди господата напираха за по-разнообразен и агресивен секс, сега фенките на Крисчън Грей буквално изнудват мъжете си да вкарат секс играчки, да разчупят езика си и да си играят на Доминант и Подчинен. Казват, че Мадона е носител на сексуалната революция в най-масовите ѝ форми. Но „Петдесет нюанса сиво“, като че ли ще ѝ открадне това определение. Откакто излизат на бял свят през втората половина на 2011 г., трите томчета се продават в над 40 милиона бройки. Защо?

Защото жените копнеят да поправят счупените неща, а още повече счупените мъже, И защото винаги се надяват на хепиенд, който не пропуска и тази история. Ето, че изразът „Счупеното носи щастие“, се превръща в истина. Понякога щастието се крие не в залепения резултат, а в пътя, по който се мъчиш отново и отново да лепиш.... а накрая дори и виждаш, че няма лошо в това самият ти да се пропукаш!

Тази книга не е за пуританки. Тя не е за светици (ако изобщо са останали такива). Тя не е за хората, които не излизат от очертанията на собствения кръг, в който са затворили съзнанието и живота си. Тя е за истинските жени, които не спират да си задават въпроси, не спират да опитват, не бързат да отричат и не на последно място, продължават упорито да вярват, че всеки може да бъде „залепен“.

Е, момичета, ако още не сте разбрали как г-н Грей се превърна от циничен перверзник в романтичен перверзник, може би е време да отворите „Петдесет нюанса сиво“, а след това „Петдесет нюанса по-тъмно“ и накрая „Петдесет нюанса освободени“. Ще се наслаждавате на всяка страничка.... е, почти на всяка!

Още интересни истории четете в нашата блогосфера.

Източник: chickorchicken.blogspot.com

Коментирай
15 rate up comment 0 rate down comment
issis ( преди 10 години )
15 rate up comment 0 rate down comment
*** ( преди 10 години )
По добре не си губи времето. Ако искаш извращения можеш да ги намериш и в подходящ порнофилм, поне няма да има претенции за психологически мотиви. Да разчиташ на секс , за да продаваш литература означава, че нямаш какво да кажеш на читателя!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15 rate up comment 0 rate down comment
jujka06 ( преди 10 години )
Още не съм прочела Петдесет нюанса сиво, но няколко приятелки казаха, че е доста зарибявща.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар