Свободно време

Мисъл на деня

За повече вдъхновение

08.05.2014г. / 10 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

„Задавайте такива въпроси, на които събеседникът ви ще отговаря с удоволствие. Въвличайте го в разговор за него самия, за неговите достижения. Запомнете, че говорещият с вас човек стотици пъти повече се интересува от себе си, от своите желания и проблеми, отколкото от вас и вашите дела.“ – Дейл Карнеги

Дейл Брекенридж Карнеги е американски писател и лектор, роден през 1888 година в Меривил, САЩ в семейство на бедни родители. Завършва своето образование в Педагогическия институт в Уорънсбер, а скоро след това започва и работа в областта на търговията.

Още преди завършването на образованието си Карнеги печели няколко конкурса по ораторско майсторство. Не след дълго разбира, че силата на словото може да се превърне в мощен инструмент за постигането на успехи както в личен, така и в професионален план. Започва работа като актьор, а след това и преподава ораторско майсторство.

Свързани статии

Постепенно създава и курсове за личностно развитие, корпоративен тренинг, публично говорене и междуличностни умения.

Умира през 1955 година. Едни от най-известните му произведения са „Неизвестни факти за известни личности“, „Как да печелим приятели и да влияем на другите“ и други.

Коментирай
Здраве и красота