Свободно време

Мариан Вълев и Камен Донев с представления на „София моно 2014“

Театралният фестивал „София моно 2014“ събира на една сцена едни от най-добрите ни актьори

16.05.2014г. / 10 46ч.
Михаела Лазарова
Мариан Вълев. Снимка: АРТИШОК

Мариан Вълев. Снимка: АРТИШОК

И това лято ще бъде под знака на магията на театъра. Един от най – обичаните от публиката театрални фестивали у нас – „София моно“ се задава за четвърти път в Столицата в началото на лятото.

От 16-ти до 22-ри юни в парка на Военната Академия организаторите от АРТИШОК и Столична Община са подготвили „сериозна програма“, включваща култови заглавия на постановки и възможно най-добрите участници. Спектаклите ще се играят традиционно на открито „под звездите“, а началния им час е в 21.00ч.

Началото и краят на уникалното събитие ще даде любимецът на публиката Камен Донев със своите два спектакъла „Възгледите на един учител за народното творчество“ (на 16 юни) и „Възгледите на един учител за всеобщата просвета“ (на 22 юни).

Голямата Мая Новоселска ще ни представи „Едно малко радио“ (на 17 юни), Мариан Вълев ще видим с „ВИП“ (на 18 юни), а младият Димитър Живков ще се вихри в един от най-забавните моноспектакли за сезона – „Живак“ (на 19 юни).

Свързани статии

Тази година за първи път „София моно“ ще включи в програмата си и „камерни театрални форми“, като по този начин публиката ще се наслади на изключително успешните „Арт“ (на 20 юни) и „Спанак с картофи“ (на 21 юни) на тримата актьори – Юлиян Вергов, Захари Бахаров и Владимир Карамазов.

Билетите за „София моно 2014“ са в продажба ексклузивно в мрежата на Ticketportal.bg на цена от 10 до 30лв. Могат да се закупят и в Билетен център в НДК, Билетна каса на зала „Арена Армеец“, магазините на Office1Superstore, Booktrading, Книжен център „Гринуич“.

Билети ще има и на касата на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ само до 18.00ч.

Единствен по рода си, с уникална атмосфера и с изключително качествена програма, фестивалът безспорно е сред най-ярките акценти в културния живот на столицата.

Събитието е в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата – 2019.

Снимки: АРТИШОК

Коментирай