Свободно време

Огледални картини или как огледалата могат да създават изкуство

Уловените моменти в отражението...

27.05.2014г. / 09 50ч.
Илияна Николова
Снимка: danielkukla.com

Снимка: danielkukla.com

 

Даниел Кукла е фотограф, завършил антропологически науки, освен това има интерес и към биологията и заобикалящия ни свят. Това си личи и от интересните му проекти.

Новият му проект е такъв – интригуващ и оригинален, наречен „Ефектът на сливането“. Кукла описва това сливане на природата, нейните отделни компоненти, преплетени в едно чрез интересната хрумка да пресъздаде заобикалящите пейзажи чрез огледала – да ги постави така, че да отразят гледката, разкриваща се пред тях, но по начин, който ги прави да изглеждат като рисувани картини.

Тази оригинална идея хрумва на автора по време на пътуване през пустинята Мохаве в Калифорния. Докато шофира, талантливият фотограф вижда пред очите си гранични пространства, слети по удивителен начин. Създадени да се срещнат една с друга, отделните екосистеми съществуват в прекрасна хармония.

Именно това хармонично преплитане на цветове, контрасти и текстура кара авторът да улови момента. Естествените взаимодействия в природата са пресъздадени по невиждан и интересен начин.

Още от интересните творби вижте в галерията.

Вижте още:

Удивителни портрети на жени, вдъхновени от природата

Прелест и танц под звуците на океана (галерия)

Снимки и идея: danielkukla.com

Коментирай