Свободно време

Едни от най-забележителните фестивали на цветя по света (галерия)

За повече цвят и настроение

21.05.2014г. / 15 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Всеки един ден някъде по света се провежда фестивал, като например фестивал на танците, фестивал на виното, фестивал на бирата, дори фестивал на маймуните и много други. Едни от най-забележителните са фестивалите на цветята.

Такива се организират в Колумбия, Тайланд, Белгия, САЩ и в много други страни. Споделяме една малка част. Дано денят ви стане по-цветен, а защо и да не посетите някой от тях?

Фестивал на лалетата в Отава, Онтарио, Канада

Въпреки че страната на лалетата е Холандия, този фестивал в Канада се чества от 1945 година. С него се отдава чест и на кралското холандско семейство, което преди години дарява 100 000 луковици за лалета.

Кралското семейство благодари по нестандартен начин за това, че Канада е предложила убежище на семейството по време на Втората световна война. И до днес холандците изпращат благодарности на канадския народ, както и луковици за още много красиви лалета.

Празникът протича през месец май, с много музика, дегустация на международна кухня и разбира се е изключително красив и много цветен благодарение на лалетата.

Фестивал на цветята в Дженцано, Италия

Фестивалът на цветята в Италия се провежда през юни. Това е едно наистина необикновено събитие, което си заслужава времето и средствата. По време на фестивала местни художници създават заедно невероятни цветни килими, които изобразяват човешки фигури като на Папата, Исус и такива по предварително обявена тема.

Цветните килими отнемат около два дни работа, но изкуството погледнато от птичи поглед е невероятно. Освен килимите от цветя, както за всеки фестивал, който се провежда на територията на Италия, има много песни, хубава местна кухня и вино.

Batalla de Flores

Ако тази година планирате почивката си през юли, задължително си направете едно кратко пътуване до Валенсия, Испания. Както всеки друг фестивал на цветята по света, така и този в Испания е посветен на флората.

Фестивалът се открива с парад, който много прилича на други цветни фестивали. Гигантски фигури, облечени в разнообразни свежи цветове, пищни костюми на участниците и много усмивки.

На този парад става истинско забавление, защото участниците започват да водят битка един с друг замервайки се с цветя.

Фестивал на цветята във Фуншал, Португалия

Този фестивал се провежда през април и предлага на туристите и местните жители четири незабравими дни и нощи на забавление и вълнение под аромата и цветовете. Хиляди цветя украсяват улиците.

Всичко е цветно. Могат да се видят фигури и килими направени от свежи цветя, които красят целия град. Както всеки друг фестивал и на този има парад и много песни, музика и хубава храна.

Цветният килим в Брюксел, Белгия

Август наближава, а с него и възможността да отскочите до Белгия и да видите поредният шедьовър изработен от цветя.

Свързани статии

Този фестивал е един от най-уникалните, които могат да се видят. При него няма парад, а група цветари създават невероятен килим на площада Main в Брюксел.

Килимът се изработва от 750 000 бегонии и всеки път има различен дизайн. Именно това го превръща в зашеметяващо произведение на изкуството, което заслужава да се види докато хапвате вкусен белгийски шоколад.

Парадът на розата в Пасадена, Калифорния, САЩ

Той се провежда през първия месец на новата година. Започва да се чества през далечната 1890 година и оттогава се е превърнал в един от най-известните фестивали на цветята в света.

Всяка година Парадът на розата бива посещаван от стотици хиляди хора. По улиците минават големи красиви фигури, обсипани с цветя и предимно от ароматни рози. Има много музика, има и конен парад, както и конкурс за красота.

Снимки: Reuters

Коментирай