Свободно време

Подаръци и вълнуващи преживявания за 1 юни

Ескино и Bulgaria Mall ще забавляват и родителите с търсене на съкровища и игри с техните малчугани

30.05.2014г. / 14 53ч.
Михаела Лазарова
снимка: thinkstock

снимка: thinkstock

На 1 юни ще се случи първото издание на Ескино. С него организаторите от Kids. Програмата ще подарят на децата незабравимо преживяване, което освен, че ще ги зарадва с много награди, игри и изненади, ще ги стопли с музика и приказки.

Тази неделя Bulgaria Mall ще се превърне в детско царство, изпълнено с цветни забавления и неочаквани приключения. Ескино започва точно в 12:00 на обяд и ще продължи до 15:30.

В Ескино деца и родители ще имат щастието да се насладят на детските истории от Пощенската кутия за приказки на Гери Турийска, която е поканила много интересни гости. Те ще прочетат избраните приказки и ще споделят празника в Bulgaria Mall.

Сред тях са Драго Симеонов и неговата очарователна помощничка Ахинора, певицата Миленита и актрисите Мая Бежанска и Биляна Петринска. До днес е срокът за изпращане на приказки в пощенската кутия на Гери на kutiazaprikazki@abv.bg.

До момента разкази са пратили ученици от училищата 18 СОУ „Уилям Гладстон“, 132 СОУ „Ваня Войнова“, 15 СОУ „Адам Мицкевич“, 119 СОУ „Академик Михаил Арнаудов“ и от 1во СОУ „Свети Седмочисленици“ в гр. Търговище и ще бъдат специални гости на събитието.

На 1 юни ще чуем най-добрите авторски текстове на талантливите ученици. След героите от „Пощенска кутия за детски приказки“, на сцената ще излязат Силвия Лулчева и младите оперни певци Ралица Ралинова и Петър Димов, които ще представят музикалната книга „Приказка за вълшебната флейта“ по операта на Волфганг Амадеус Моцарт.

Всички деца ще имат възможност да си тръгнат от Ескино с една от великолепните илюстрации от книгата, оцветена от самите тях.

Накрая децата и родителите ще се учат да танцуват суинг с най-добрите пътеводители в чудната страна на суинга – Сентиментал Суингърс и Lindy Hop. Трите дами от Сентиментал Суингърс ще се появят в Bulgaria Mall в целия си блясък.

Вера, Деси и Рони отдавна приемат грижата за създаването на по-смислени преживявания за деца като свой много личен ангажимент.

Заедно с Kids. Програмата вече неколкократно те подариха на децата от Социален учебно-професионален център „Княз Борис I” и Дом за деца лишени от родителска грижа „Проф. Асен Златаров“ открит урок по суинг. На 1 юни децата от двете социални институции ще бъдат гости на Ескино и ще изпитат отново радостта от музиката и танците.

И това не е всичко, подготвено за детския празник от Сентиментал Суингърс. В 17:00 часа дамите имат концерт в Студио 5, с вход свободен за всички деца и тийнейджъри.

Часът на този ранен и специален концерт е съобразен именно с най-малките почитатели на музиката, която кара всеки да танцува и да изпитва радост от живота.

Между отделните части на Ескино децата и родителите ще могат да се включат в специалната игра – „В търсене на съкровището“, в която победителите ще получат страхотни и изненадващи награди.

Коментирай