Свободно време

Започна месец на детето в Театър „София“

„Ян Бибиян ми показа, че трябва да вярвам в себе си и да бъда добра“– малка зрителка

03.06.2014г. / 12 19ч.
Аз жената
Сцена от пиесата "Ян Бибиян".

Сцена от пиесата "Ян Бибиян".

На 1 юни в Театър „София“ започна Месец на детето с „Ян Бибиян“. След многото емоции в залата, когато децата с викове „дяволът, дяволът е зад теб“ се опитваха да предупредят палавника Ян Бибиян да се пази, празникът стана още по-емоционален, защото продължи с близка среща с героите.

Децата се снимаха с героя на деня Ян Бибиян и макар и в началото малко плахо, а после и съвсем смело – с дяволчето Фют, а един от другите дяволи дори беше дърпан за опашката.

Под звуците на детски песни снимките, автографите и разговорите с актьорите продължиха доста след края на представлението. Една от малките зрителки отговори на въпроса какво е разбрала от „Ян Бибиян“ с „че трябва да вярвам в себе си и да бъда добра“.

Месецът на детето в Театър „София“ ще продължи с подаръци и забавления за зрителите на „Ян Бибиян“ и в следващите две недели – на 8 и 15 юни от 11.00 ч. Малките зрители отново ще бъдат почерпени със сухи пасти.

През целия месец юни малчуганите могат да изпращат рисунки, вдъхновени от приключенията на героите в „Ян Бибиян“ (на marketing.sofia@gmail.com). Рисунките ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на Театър „София“.

Ян Бибиян“ е постановка, която има и развлекателен, и възпитателен характер. Целта на инициативата с рисунките е да се провокират децата да помислят още малко за приключенията на героите на сцената в театъра и да покажат какво са видели и разбрали чрез творбите си. Организаторите разчитат на родителите, бабите и дядовците, които водят децата на театър, да насърчат малките зрители да участват.

За „Ян Бибиян“:

„Ян Бибиян“ (от Елин Пелин) е представление за деца, което се играе на голяма сцена в Театър „София“. Режисьор е Бисерка Колевска, сценограф Свила Величкова, хореограф Татяна Соколова, музика Василен Вълчанов, сценичен бой Емил Видев.

В представлението участват актьорите Борис Георгиев, Николай Върбанов, Николай Димитров, Симона Халачева, Юли Малинов, Юлиян Рачков.

„Ян Бибиян“ е първият екшън в българската литература – неочаквани обрати, прескачане в друга реалност, необуздани танци на дяволи, омагьосани красавици, съвременна музика, летене. Това е една приказка за палавото момче Ян Бибиян, което извършва много бели и за наказание попада при дяволите. Срещайки се с наистина страшните и зли дяволи и лукавия маг Мирилайлай в подземния свят, той преживява своя катарзис, пречиства се и излиза от приключението много по-добър. Със своята свобода той връща щастието и на други омагьосани същества. Симпатичното палаво момче получава наказание за своите пакости и дяволии.

Коментирай