Свободно време

Az-deteto.bg и децата се състезаваха с колела за 13-ти пореден път

Ежегодният велокрос се проведе в столичния парк "Заимов"

09.06.2014г. / 10 53ч.
Мария Дуковска
Снимка: Az-deteto.bg

Снимка: Az-deteto.bg

На 7-и юни се проведе ежегодният детски велокрос, организиран от най-големия детски портал Az-deteto.bg.

Състезанието на колела се проведе в столичния парк "Заимов", с подкрепата на Столична община.

Самото състезание започна в 10 часа, участниците бяха над 150 деца.  Велокросът беше много оспорван, както всяка година.  Състезателите бяха прекрасни, даваха всичко от себе си и направиха за публиката и за всички нас едно невероятно състезание, което по-скоро приличаше на приключение. А пък публиката ни, тя беше страхотна. Благодарим на всички майки, бащи, баби, дядовци, по-малки братя и сестри за прекрасната атмосфера, която създадоха и още повече благодарим за това, че окуражаваха всички участници и ги поздравяваха независимо от това дали завършват първи или последни. 

По традиция първи на старта бяха най-малките и най-нетърпеливи участници – до 5-годишна възраст, след тях от стартовата линия тръгнаха 5 и 6-годишните, веднага следвани от децата на 7 и 8 години, на 9 и 10, а последни, но не и по важност бяха „ветераните“ на възраст до 12 години. Тъй като участниците бяха много, за да не стават непредвидени ситуации, по време на състезанието се налагаше да има по няколко старта за всяка възрастова група, което не беше никакъв проблем. Даже напротив, така беше още по-вълнуващо и интересно. А за да не скучаят останалите или тези, които вече са минали и с нетърпение очакват своите резултати отново бяхме осигурили и различни забавления. Имаше хубава музика, за тези, които искат да се раздвижат, имаше рисуване с тебешири, което ни показа къде са скрити бъдещите известни художници на България. Имаше уроци по тенис на маса за всички желаещи и още много забавления. Разбира се като на истинско състезание имаше и награди, които всъщност започнаха да валят още преди началото на самото състезание. 

Победителите

В групата до пет години първо място заслужено спечели Здравко Славев, който беше плътно следван от Антъни Гешев и Стоян Кочуков.

В групата от 5 до 6 години, конкуренцията успя да пребори Ростислав Костадинов. Непосредствено след него завърши Стефан Шаламанов, а трето място си извоюва Никола Дафов.

При 7-8 годишните златен медал спечели Дарин Владимиров, сребърният отиде право при Александър, а бронзов заслужено получи Стоян Шукалов.

Милен Иванов е големият победител при групата от 9 до 10 години, като негови най-големи съперници за първото място се оказаха завършилият на второ място Любослав Филчев и Християн Говедарски.

При групата на най-големите от 10 до 12 години първото място спечели Александър Желев, следван само с 3 секунди разлика от Румен Лумов, а трето място спечели Цветозар Павлов. Всички те получиха своите награди на официално награждаване, след което последваха още музика и още танци. 

Велокрос 2014 се провежда в партньорство със Столична община и с подкрепата на ЧЕЗ България и Easy Credit.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )
Свободно време