Свободно време

Мисъл на деня

Търсете вдъхновението в книгите...

11.06.2014г. / 10 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

„Напоследък много хора се отказаха да живеят. Не се отегчават, не плачат, просто стоят в очакване да мине времето. Те не приеха предизвикателството на живота и животът повече не им отправя предизвикателства. Ти рискуваш да станеш като тях, съпротивлявай се, посрещни смело това, което ти поднася животът, не се отказвай.“

Откъс от „Петата планина“ на Паулу Коелю

Паулу Коелю е бразилски писател, роден на 24 август 1947 година в Рио де Жанейро. Семейството, в което израства не е богато. Още от ранни детски години той открива любовта към писането и поезията.

За жалост, неговите родители не приемат добре интересите му и дори се опитват да го отдалечат от тях. Но Коелю се оказва младеж бунтар и дава свобода на своя дух.

Тази му стъпка го среща за пореден път с неразбирането на неговите родители, които го изпращат няколко пъти в клиника за душевно болни.

Свързани статии

Животът му преминава с много пътувания из Европа заедно с неговата съпруга. Първата книга на бразилския автор е „Дневникът на един маг“. През 1988 година създава най-продаваната книга написана на португалски език „Алхимикът“.

Книгата е преведена на 67 езика. В наши дни писателят живее в Рио де Жанейро, а сред едни от най-добрите му произведения са „Единайсет минути“, „Вещицата от Портобело“, „Ръкописът, намерен в Акра“ и други.

Коментирай