Свободно време

Здравословни оризови сладки ала Бриджет Джоунс

„Луда по онова момче“ или луда за вкусни изкушения, Бриджет се завръща в третата книга от поредицата

18.06.2014г. / 15 31ч.
Мария Дуковска
Здравословни оризови сладки ала Бриджет Джоунс

Луда, луда, луда по възможно най-Бриджетския женски начин. Такава е третата книга от поредицата за Бриджет Джоунс: „Луда по онова момче“ на талантливата Хелън Филдинг.

Какво правиш, когато 60-ият юбилей на приятелката ти съвпада с 30-ия рожден ден на гаджето ти? Бива ли да лъжеш за възрастта си в сайт за срещи? От ботокс ли е по-добре да умреш, или от самота,защото си сбръчкана? Неморално ли е да идеш на фризьор, ако едно от децата ти е завъдило въшки? Самият Далай Лама ли влиза в Туитър или секретарят му? Такива дилеми занимават Бриджет Джоунс в натовареното ѝ всекидневие на майка, която сама отглежда две малки деца, върти младо гадже и се опитва да пласира филмов сценарий, който продуцентите я притискат да превърне от трагедия в комедия.


Ние решихме, в случай че ни занимават подобни драми, просто да зарежем всичко и да се научим да правим прекрасните оризовисладки, които така сладко споменава Бриджет в третата книга.

Ето една здравословна рецепта за вкусни и здравословни оризови сладки:

Необходими продукти:

- 5 оризови блокчета (би било чудесно ако откриете в магазините за здравословно хранене блокчета от кафяв ориз)

- 100 грама черен шоколад (по възможност без захар)

За фъстъчения пълнеж:

- 1 ч. ч. обелени фурми

- 5 с. л. натурално фъстъчено масло

- 5 с. л. вода

- ½ ч. л. есенция от ванилия

- ? ч. л. кристална морска сол Малдон

Приготвяне:

1. Взимаме оризово блокче и намазваме едната му страна с тънък слой от разтопения черен шоколад. След като намажем всички блокчета, ги оставяме в хладилника докато шоколадът се втвърди.

2. Докато чакаме, правим фъстъчения пълнеж. Той е много лесен – просто слагаме всички необходими съставки в кухненски робот или пасатор и смиламе, докато не получил гладка паста. Ако е необходимо, можем да добавим още една или две супени лъжици вода, за да разредим консистенцията.

3. Вземаме блокчетата от хладилника след като шоколадът се е втвърдил (не отнема повече от 10 минути, максимум). Обръщаме блокчетата, така че шоколадовата част да е отдолу и намазваме тънък слой от фъстъченото масло на всяко едно. Разтапяме останалия ни шоколад и покриваме и тази страна, така че цялото блокче да е облято в тъмен шоколад. После отново поставяме в хладилника.

4. Изчакайте още 10 минути, за да се втвърди напълно шоколадът, а после... се насладете на страхотното здравословно сладко ястие, което си приготвихте сами!

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Ива ( преди 9 години )
Слаба книга.... Има забавни неща, но като цяло героинята е жалка. Не ми харесва, че е на 51г. с гадже на 30г., че Марк е загинал... Добре, че чета книгата електронно и не съм я купувала- щеше да ме е яд.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 9 години )
Свободно време