Свободно време

Кристо: Очаквам от лятото много емоции и любов

Рап певецът Кристо в подкрепа на кампанията „Споделяме музика, емоция, култура“

20.06.2014г. / 10 49ч.
Михаела Лазарова
Кристо. Снимка: facebook

Кристо. Снимка: facebook

В рамките на 11 поредни дни, от 17-ти до 27-ми юни, София ще бъде изпълнена с много музика. На различни локации в столицата, в подкрепа на кампанията „Споделяме музика, емоция, култура“, ще се съберат едни от най-известните български изпълнители, между които Калин Вельов и Тумбаито, Белослава, D2, Рафи, Михаела Филева, Кристо, Жана Бергендорф и други.

Повече информация за следващите събития и изпълнителите може да намерите на официалната фейсбук страница на кампанията.

Мисията на „Споделяме музика, емоция, култура“ е да подкрепи музикалното творчество, споделянето, музикалните индустрии и кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019.

На откриващото събитие на 17 юни успяхме да чуем на живо изпълненията на Васко Кръпката, Жана Бергендорф, Кристо, Квартет „Славей“, Славеите на Надка Караджова.

Малко преди да зарадва своите фенове, рап певецът Кристо сподели пред екипа ни защо е част от „Споделяме музика, емоция, култура“ и какво очаква от лятото.

Кой е Кристо ?

Кристо е един от най-утвърдените на българската сцена рап изпълнители. В професионалната си биография има много хитове, които са били на челните места в българските музикални класации.

Освен музикант, той е и продуцент, а също така се снима и в български и чуждестранни филмови продукции. Завършил е театър и актьорско майсторство в американския колеж „Franklin&Marshall“.

Едни от най-успешните му музикални проекти са с Лора Караджова, Сантра, Галя от бившия дует „Каризма“, а скоро се появи и новата му песен с чаровната му дуетна половинка Жана Бергендорф.

Защо подкрепяте кампанията „Споделяме музика, емоция, култура“ ?

Подкрепям такива инициативи и се радвам, когато някой се грижи за българската музика. Все пак в България има много малко организации, които я подкрепят. Знаем колко е трудно да се прави музика в България, колко трудно се събират средства.

Колко трудно се отчитат средства, колко трудно се живее с музика в България и всяка такава инициатива е добре дошла.

Свързани статии

Имате дуетно парче с Жана Бергендорф, „Играя с теб до края“. Защо избрахте нея за дуетна половинка?

Защото ми харесва. Защото е дива, интересна, екстравагантна, цветна и реших да направя общ проект с нея.

Какво очаквате от лятото? Вие сте част и от лятното турне на The Voice...

Очаквам много емоции, купон, любов, щастие. Радвам се на това, което правят другите изпълнители, забавляваме се...

Какво ви вдъхновява, когато правите музика?

Любовта.

Посланието, което искате да оставите с вашата музика към всички останали...

Да се забавляват, да са смели. Да се обичат и да не им пука от никакви социални предразсъдъци.

„Споделяме музика, емоция, култура“ е съвместен проект на Музикаутор и Профон в партньорство със Столична община, Българската музикална асоциация, Българската хип-хоп асоциация и Българската асоциация на музикалните продуценти.

Инициативата се осъществява с медийното партньорство на БНТ, БНР, Радио Бинар, Nova TV, BG Music channel, Дарик радио, БГ Радио, Radio Nova, Информационна агенция Фокус, Magic FM, Magic TV, Радио Витоша, Dnes.bg, Az-jenata.bg, Tialoto.bg, Монитор, Телеграф, Cross, Fame.bg, Programata, Новинар, Факти, Mail.bg, Radar.bg.

Коментирай