Свободно време

Ежедневни грешки, които допускаме на работа

Първото, което правите е да отговорите на служебните имейли

25.06.2014г. / 15 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

За тези, които се стремят към добра кариера е важно да работят денонощно, без почивка, да не ползват годишен отпуск и т. н. Това е техният модел на работа, който невинаги е успешен.

Да, успелите хора работят много, постоянно подобряват своите умения. Но има няколко основни грешки, които другите допускат, а успешните избягват.

Вижте кои са най-често срещаните всекидневни грешки на работното място.

Закъснявате за работа

Дори шефът да ви позволява да настроите вашия график, добре е да се стремите да пристигате навреме на работа или няколко минути по-рано. Според скорошно проучване шефовете са склонни да проявяват пристрастия към тези служители, които идват навреме или по-рано на работа независимо, че закъснелите си доработват след работно време.

Първото, което правите е да отговорите на служебните имейли

За повечето работещи в офис това е първата стъпка след приготвянето на чаша ароматно кафе. Колкото и нелогично да ви звучи, този ход може да бъде спирачка на вашата производителност или поне така смятат специалисти.

Според тях отговарянето на имейли в първите минути след пристигането ви в офиса, ви подлага на непосредствен режим на стрес. Това може да е причина вие да не може да се съсредоточите върху останалите си ежедневни задължения.

Специалистите съветват да изчакате около час и след това да пристъпите към имейлите. А работният ден започнете с важна задача, изискваща повишено внимание.

Вършите няколко неща едновременно

Колко от вас обядват пред компютъра си? Със сигурност много от вас попадат в ситуация, в която се хранят работейки на компютър и в същото време провеждат и служебни разговори по телефона. Това е грешно.

Трябва да се съсредоточите върху една предизвикателна в този момент задача и да я завършите както трябва. Нашите мозъци могат да прескачат от една задача в друга, но когато се изисква пълна концентрация и мотивация е хубаво да вършите едно нещо.

Краткосрочната памет може да обработва отделни потоци на информация наведнъж, но резултатите няма да са задоволителни.

Не си водите служебен дневник

Не само тийнейджърите имат дневници. Хубаво е и вие да имате дневник, в който да записвате предстоящите и вече изпълнени задачи. Какво е минало добре, кои задачи изискват допълнителна работа и т. н.

Записването и споделянето на преживяванията от деня могат в голяма степен да снемат напрежението от вас и дори да бъдат мотиватор за нови идеи. Не пропускайте да отбележите и малките всекидневни успехи, които постигате вие и екипът ви.

Свързани статии

Пропускате обедната почивка

Всеки има нужда от няколко минути почивка и освобождаване от стреса. Това може да направите разхождайки се, обядвайки в приятна компания, посещавайки йога, фитнес и т. н.

Това е една възможност да се сближите с колегите, да ви осенят нови и още по-добри идеи. Затова не пропускайте обедните почивки, те са измислени с цел.

Не поддържате добър външен вид

Лошата хигиена и неприветливият външен вид не само, че не дават тласък на вашето самочувствие, а може и да провалят и много бизнес срещи. Затова всекидневно обръщайте внимание на вашия аутфит и на най-важния аксесоар, който не бива да оставяте по време на работа – усмивката.

И не на последно място, за да увеличите вашата продуктивност е добре да имате хоби или занимание, което няма нищо общо с работата ви, дори и това да са няколко часа в спортната зала.

снимка: thinkstock

Коментирай
Свободно време