Свободно време

5 години от смъртта на великия крал на попа Майкъл Джексън

Светът скърби

25.06.2014г. / 11 32ч.
Илияна Николова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

На тази дата точно преди 5 години ни напусна великият крал на попа Майкъл Джексън. Светът изгуби не просто изпълнител, а истински алтруист, велик новатор и неповторима личност, за която милиони по света ще продължават да скърбят.

Само преди месец певецът, на когото подражават десетки изпълнители и до днес, изпълни лунната походка на виртуална холограмна сцена в Лас Вегас, а изпълнението бе излъчено по националната телевизия на САЩ. Новият му албум, издаден постмортем, дебютира под №2 в музикалните класации.

Многобройните фенове на Майкъл Джексън традиционно се стекоха пред дома на любимата си неугасваща звезда, за да поднесат почитта си и да изразят скръбта си за пета поредна година. Домът на Джексън бе отрупан с цветя, плюшени играчки и послания.

Междувременно феновете на Майкъл Джексън – все така верни и ревностни, както винаги, ще участват в отдаване на почит по целия свят, за да отбележат скръбната годишнина. В Лос Анджелис хиляди почитатели ще се съберат на алеята на славата, ще пеят, ще запалят свещи и ще развеят националните флагове на страните от целия свят.

Феновете на Майкъл в Холандия ще се съберат на плажа в Шевенинген, за да отбележат смъртта му със светещи фенери, пуснати във водата и въздуха. А в Испания скърбящите поклонници на вечния крал на попа ще се съберат за бдение в Барселона и Кадис.

Майкъл Джексън почина на 25 юни 2009 година. Сърцето на поплегендата спира да тупти в резултат от остро отравяне със силни обезболяващи и упойващи лекарства. Но в сърцата на милионите почитатели и последователи той ще живее вечно. Музиката му ще остане в историята завинаги като променила изцяло облика на музикалния бранш. Неговият изключителен и неподражаем глас, както и уникалната му експресия в танца повлияха хиляди и ще продължават да оставят своята следа у поколения изпълнители.

Въпреки противоречивите събития в живота на Майкъл, той ще остане в историята като един от най-големите филантропи и алтруисти, живели някога на тази земя и дали изключително много за нея. Неговата благотворителна фондация „Heal the World Foundation“ дарява милиони долари на различни организации, най-вече свързани с подпомагане на хора в крайна бедност и нужда.

Светът ще те помни дълго, Майкъл!

Коментирай