Свободно време

Загряваме за концерта на Буена Виста с латино партита

Организаторите пуснаха допълнителни количества билети за залите в София и Пловдив

25.06.2014г. / 11 26ч.
Мария Дуковска
Снимка: БГ Саунд Стейдж

Снимка: БГ Саунд Стейдж

Броени дни остават до концертите на най-обичания кубински оркестър – „Buena Vista Social Club“. Публиката им вече загрява за голямото шоу.

В клубове и латино заведения танцуват в ритъма на незабравимите хитове на легендарните кубинци.

В Пловдив дори любителите на горещите ритми излязоха на открито, за да направят танцов флаш-моб на едно от емблематичните за града места – римския стадион до Джумаята. Десетки младежи от салса клубовете се събраха и направиха атрактивен спектакъл на пловдивчани.

„Нямаме търпение за концерта, казват салса танцьорите. Отдавна чакаме да ги видим и тук, в Пловдив и най-после мечтата ни да се радваме на тяхната прекрасна музика се сбъдва“.

Шестнадесетте музиканти от Буена Виста Соушъл Клъб ще пеят в Античния театър в Пловдив на 1 юли. Ден преди това – на 30 юни, те ще запалят със страстните си ритми столичани в зала 1 на НДК. Както е известно, концертите на „Буена Виста Соушъл Клъб“ са част от световното им прощално турне. Митичната група реши да прекрати своето съществуване след 16 години, изпълнени с интензивни турнета, хиляди разпродадени концерти в четири континента и много любов от страна на публиката.

На живо тук ще могат да бъдат гледани петимата останали живи от основателите на митичната група – Омара Портуондо, Елиадес Очоа, Журайро Мирабел, Барбарито Торес, Хесус Рамос, както и още осем по-млади музиканти – виртуози.

Свързани статии

На концертите в България ще е целият състав на формацията, която е подготвила в двучасовия си сет лист най-емблематичните и горещи кубински хитове в ритъма на мамбо, салса и ча-ча-ча.

Музиката на „Буена Виста Соушъл Клъб“ покорява слушателите и печели любовта им с топлина и емоция, това е музика за душата, за танци и любов. Музика, в която светът буквално е влюбен заради автентичните и екзотични латино ритми от златните кубински години.

Организаторите на концертите от „БГ Саунд Стейдж“ и „Кийн актс“ пуснаха допълнителни количества билети за двата концерта. Те могат да се купят от мрежата на Ивентим и на касите на НДК.

Коментирай