Свободно време

Омара Портуондо пее „Моя страна, моя България“

Броени часове ни делят от прощалния концерт на Буена Виста с българската публика

30.06.2014г. / 10 40ч.
Мария Дуковска
Омара Портуондо пее „Моя страна, моя България“

Световноизвестната кубинска музикална формация „Буена Виста Соушъл Клъб“ е вече в София. Музикантите пристигнаха снощи в добро настроение след успешен концерт в Букурещ. Тук са всички живи членове на оригиналната формация – Омара Портуондо, Елиадес Очоа, Журайро Мирабал, Барбарито Торес, Исус Рамос и още девет музиканти, присъединили се към тях през годините от тежката кавалерия на кубинските музиканти – Папио Виедо, Роландо Луна, Педро Пабло, Андрес Кояо, Филберто Санчес, Алберто Ланоче, Луис Алемани и Карлос Калунга.

.„Много се радваме, че сме отново в България, където имаме скъпи приятели“, каза солистката Омара Портуондо. Във фоайето на хотел „Кемпински“, където групата е отседнала, тя не пропусна да изпее „Моя страна, моя България“ в знак на чувствата си към нашата страна. Довечера „Буена Виста“ ще загрее с горещите си ритми зала 1 на НДК, а утре за първи път митичната формация ще се появи в Пловдив, на сцената на Античния театър.

Групата е подготвила двучасова програма от най-доброто от своя репертоар за прощалното си турне. През последните 10 години „Буена Виста Соушъл Клъб“ или негови музиканти в различни формации са били многократно в България и колкото повече пеят, толкова повече публика събират. Да се слушат техните ритми никога не омръзва. Защото музиката им пренася в стара Хавана, във времето преди революцията от 1959-а, време с дъх на ром и хавански пури, с вкус на сладък и безметежен живот и красиви жени.

Желаещите да присъстват на последното им представление са много. Музикантите обещават изключителен концерт с парти атмосфера и висок градус на емоционално зареждане. Концертите от прощалното турне са организирани от агенциите „БГ Саунд Стейдж“ и „Кийн Акст“. Последните билети могат да се купят в мрежата на Ивентим и на касите на НДК.

Коментирай