Свободно време

Вечер на диалектите с Ивайло Захариев и Димитър Живков

Не пропускайте една необикновена среща с двамата актьори

15.07.2014г. / 10 53ч.
Михаела Лазарова
Ивайло Захариев

Ивайло Захариев

На 16 юли ще се проведе втората Вечер на диалектите, която ще обърне внимание на Северозападна България. Гостите ще имат възможност заедно с актьорите Ивайло Захариев и Димитър Живков „да отидат на сватба“ във Враца.

Разбира се, гостите на сватбата ще са от най-различни населени места от цялата околност. Враца и региона са пословично известни с трудни за произнасяне и за превеждане думи и изрази, но има още много с какво да бъдете изненадани.

Самият Димитър Живков е от Враца. Събитието е второто от поредица Вечери на диалектите, с които организаторите искат да покажат богатството на българския език и да осигурят забавление, докато всички заедно си припомнят и разказват непреводими от български на български език срещи и разговори.

Инициативата се провежда с помощта на екипа на Секцията за българска диалектология и лингвистична география, част от Института за български език към БАН.

Не пропускайте една необикновена среща с двамата актьори на 16 юли, от 20:00 часа в E-motion Club, Chesterfield залата на ул. „Йерусалим“ 1. Вход – свободен!

Свързани статии

Ивайло Захариев е млад български актьор, завършил е НАТФИЗ в класа на проф. Атанас Атанасов. В момента е актьор на свободна практика. Освен на телевизионни и кинопроекти, Ивайло се посвещава и на театрални такива.

Димитър Живков е от Враца и също е завършил НАТФИЗ в класа на проф. Атанас Атанасов. Той е част от трупата на Сатиричния театър в София. Но е работил и в театрите в Сливен и Стара Загора.

Носител е на наградата Аскеер 2013 в категорията „Изгряваща звезда“ за ролите на г-н Димитров, Здравко, Бабата, Взводния, Снайпера, Анна, Йоцко, Веси, Баце Мише, Спас Певеца, Стрина Милетка в авторския си моноспектакъл „Живак“.

Коментирай