Свободно време

Убийство от ревност

„До краен предел“ – Сандра Браун

21.07.2014г. / 16 06ч.
Аз жената
Снимка: Издателство "Хермес"

Снимка: Издателство "Хермес"

За книгата:

Известният журналист Доусън Скот наскоро се е завърнал от Афганистан. Преживял ужаса на войната, той страда от посттравматично стресово разстройство. За да се пребори с безсънието, младият мъж злоупотребява с алкохол и антидепресанти.

Доусън научава от своя кръстник, агента на ФБР Гари Хедли, за нова следа по случай отпреди четиридесет години. Хедли посвещава живота си на преследването на терориста Карл Уингърт, но не успява да го залови. Агентът узнава, че ДНК на бившия военен Джеръми Уесън е сходна с тази на Карл. Предполага се, че Джеръми е станал жертва на жестоко убийство от ревност. Трупът му обаче така и не е открит. Доусън се съгласява да помогне на Хедли в разследването, надявайки се историята да съживи журналистическата му кариера.

Доусън се сближава с бившата съпруга на Джеръми – Амелия, и синовете им. Но когато бавачката на децата е открита мъртва, разследването взема неочакван обрат – той се оказва заподозрян.

За да докаже невинността си и да предпази Амелия, Доусън се впуска в преследване на убиеца. И разкрива потресаваща тайна за самия себе си...

За авторката:

Сандра Браун е автор на 63 бестселъра в класацията на „Ню Йорк Таймс“. Издала е над 70 романа и е продала над 80 милиона екземпляра по света. Книгите й са преведени на 34 езика. Тя е и единствената, която е имала по едно и също време 3 бестселъра в класацията.

Писателката винаги е била пълна с изненади. В младежките си години е направила доста бърза кариера като модел, но тъкмо щяла да стъпи и на световния подиум, когато се отказала и станала телевизионна водеща. Междувременно се омъжила за видеопродуцента Майкъл Браун и родила 2 деца. Днес тя живее със семейството си в Арлингтън, Тексас.

Неуморима в преследване на призванието си, Сандра Браун пише десетки самостоятелни романи или кратки серии. След като постига значителен успех през 80-те години на XX век, през 90-те тя намалява темпото и започва да търси значителна прецизност в произведенията си. Така почти всеки неин роман става бестселър.

С всеки следващ успех, изразяващ се в милиони продадени екземпляри, писателката печели и признанието на критиците. Тя е носителка на наградата на „Романс Райтърс ъв Америка“ за цялостно творчество, а през 2008 г. получава наградата „Майстор на трилъра“ от Международната организация на писателите на трилъри, която й е връчена от Джеймс Патерсън.

Сандра Браун е носител на почетната степен „доктор хонорис кауза“ на Тексаския християнски университет. Тя и съпругът й са учредители на годишната награда ELF, която се дава на студент, който желае собствена писателска кариера.

През 2010-2011 г. заедно с още 25 автори (сред които Джефри Дивър, Матю Пърл, Питър Джеймс и Дейвид Балдачи) участва в уникален литературен експеримент и заедно създават романа „Няма покой за мъртвите“ (No Rest For the Dead).

На книжния пазар от 18 юли 2014 г.
Обем: 400 стр.
Издателство: „Хермес“
ISBN 978-954-26-1351-0
Корична цена: 14,95 лв.

Прочетете още:

Коментирай