Свободно време

Притча за вълшебния ключ

Бъдете архитекти на вашите щастливи моменти, успехи и благоденствие

19.07.2014г. / 10 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Щастието присъства в живота на всеки под различна форма. Има моменти, в които то идва, но човек не знае как да се възползва от него. Ние сами сме откриватели на собственото си щастие и ако го намерим и не го оценим, вероятно не сме го заслужавали.

Следващата поучителна история разказва за невидимото щастие и чудесата, които ни заобикалят. Не чакайте щастието само да дойде, бъдете архитекти на вашите щастливи моменти, успехи и благоденствие.

Притча за вълшебния ключ

Имало някога един човек, на когото подарили ключ. Ключът не бил обикновен, а вълшебен. Ключ, който отваря вратите на вечното благоденствие. Човекът бил много щастлив от подаръка, който получил.

– Край на проблемите, страданията и лошия късмет – помислил си човекът. Минали няколко дни, но чудесата така и не се случвали.

Свързани статии

– Вероятно трябва да мине време, за да започне да действа вълшебният ключ. – казал си човекът.

Минало още време, но нямало и следа от чудеса, щастие и благоденствие. В планината живеел мъдрец. Човекът решил да покаже ключа на мъдреца и да поиска съвет. Пътувал дълго, докато стигне до скромната обител на мъдреца.

Когато стигнал, показал ключа, а мъдрецът, без да го поглежда му казал:

– За всеки замък има ключ, но не всеки, който има ключ, може да отвори с него вратата.

Коментирай
1 rate up comment 4 rate down comment
1 съветче ( преди 9 години )
хората на *** да не ползват ключове да влизат повече да ми взимат нещата и да правят разни неща с тях, щото ще видят вълшебни звезди по сред бял ден.и кръвта в банята тоя път няма да е от банки, а от точно техния нос
отговор Сигнализирай за неуместен коментар