Свободно време

Какво трябва да направите преди да навършите 30

Спрете да отлагате за утре това, което може да направите днес

31.07.2014г. / 15 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

На двадесет години посрещаме едни от първите предизвикателства на живота. Всяка година, която добавяме към числото 20 е вълнуваща, запомняща се, събрала в себе си хубави и лоши моменти.

Малко преди 30-ия рожден ден правим кратка равносметка за това какви са били нашите цели, какво постигнахме и за какво мечтаем. Ако на вас ви предстои скоро да духнете 30 свещички на тортата, вижте какво трябва да направите преди това.

Организирайте вълнуващо пътуване само за себе си

Дали ще изберете европейска дестинация, а може би няколко, или екзотично място, пътувайте сами. Съберете в куфара само това, което ви е най-необходимо и пътувайте. Вижте това, което винаги сте искали да видите. Спете когато се чувствате уморени.

Говорете с непознати, създавайте нови контакти и приятелства. Опитвайте от различни кухни, доближете се до други култури и светове. Доверете се на инстинктите си и оставете задръжките. Бъдете екскурзовод на вашето вълнуващо пътуване.

Научете се да готвите

Няма по-подходящ момент да изненадате своите близки и приятели, от този за вашия 30-и рожден ден да им приготвите вкусни блюда. Купете си готварска книга, гледайте кулинарни предавания или се запишете на курс по готварство. Кой знае, готвенето може да се окаже ваша муза или начин да се разтоварите след дългия ден.

Пуснете миналото

Всеки от нас малко или много държи някакво минало в мислите си. То потиска, поддържа вътрешен гняв, болка. Чувствате се унизени, наранени, неспокойни. Е, дошъл е моментът, в който трябва да пуснете миналото и да продължите напред. Нека 30-ият ви рожден ден бъде едно хубаво начало за вас.

Бъдете по-добър човек

Участвайте като доброволец в каузи, помогнете на възрастната си съседка или купете хляб на беден. Често забравяме да поглеждаме към тези, които имат нужда. Добротата не само помага на нуждаещите се, но и на този, който я дава, карайки го да се чувства значим и силен.

Спрете да отлагате за утре това, което може да направите днес

Животът не чака никого. Бъдете продуктивни, не изпускайте нито един момент, защото той няма да се върне. Не бъдете мързеливи, а дайте свобода на своите идеи днес, не утре.

Носете новите си дрехи и отидете на организирани бързи срещи

Не пазете хубавите дрехи и парфюми за специални поводи. Трябва във всеки ден да виждате нещо специално. Ако нямате половинка до себе си, забавлявайте се, като отидете на така наречените бързи срещи. Кой знае, може там да откриете нова любов.

Участвайте в маратон, изкачване на планина или научете нов език

Бъдете социални, участвайте в активности, които ще ви разтоварят или подобрят вашите възможности. Ако нямате хоби, сега е моментът да направите живота си по-интересен и вълнуващ.

Танцувайте под дъжда

Буквално и преносно. Всеки един от нас го е правил като дете и знае колко зареждащо е. Какво ще си помислят хората? Няма никакво значение, важно е вие как ще се чувствате. Събудете детето в себе си и се забавлявайте истински под дъждовните капки.

Свързани статии

Направете си албум със снимки

Съберете всички хубави моменти и спомени в един албум. Въпреки че все по-рядко купуваме стандартни албуми за снимки, нека вашият бъде точно такъв. Обичате да снимате? Купете си камера или нов фотоапарат и уловете всички необикновени моменти.

Бъдете търпеливи

Ако досега сте били нетърпеливи и винаги сте искали всичко да се случва сега и на момента, научете се да бъдете търпеливи. Животът постоянно ни поставя пред изпитания. И ако едно от изпитанията за вас е било да надвиете вашата нетърпеливост, време е да се справите с нея.

Осиновете си животно от приют

Това ще ви научи на отговорност (особено ако нямате деца) и ще направите нечий живот по-хубав, дарявайки му цялата си обич и внимание.

Научете се да цените хората около вас

Любов с всичко, което имате. Казвайте по-често „Обичам те“, „Благодаря“, „Липсваш ми“. Показвайте всекидневно на семейството и приятелите колко много значат те за вас.

Снимки: Thinkstock

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Trojka Ahilova ( преди 9 години )
1 rate up comment 6 rate down comment
:) ( преди 9 години )
ЗА МОЙ НАЙ-ГОЛЯМ КЕФ МАЙКАТА НА МЪЖА МИ ПУКНА. БАЩА МУ - СЪЩО. СЕГА ЧАКАМ ТЪПИЯ МУ БРАТ ДА СЕ РАЗБОЛЕЕ ОТ РАК ПОРАДИ ОГРОМНАТА СИ ЗАВИСТ ЧЕ СЕ МИНАЛ ДА СИ ВЗЕМЕ *** ФРИГИДНА ЖЕНА. ДЕЦАТА СИ ГИ ГЛЕДАХ ПРЕДИМНО АЗ. ПИЙТЕ СИ ЛЕКАРСТВАТА ЧЕ ШИЗОФРЕНИЯТА НЕ ПРОЩАВА.:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5 rate up comment 1 rate down comment
Trojka Ahilowa ( преди 9 години )
Фригидната, пак ли ти, ти си куку, кой ти гледа децата, докато учеще медицина, а, ходи да лижеш **а на мъжа си и майка му - СТАТИЯТА Е ЗА ЖЕНИ, КОИТО СЕ ИЗДЪРЖАТ САМИ В ТОЯ ЖИВОТ и изпитват кеф от секса ;-) Супер си е, а тези неща могат да се правят и преди 30...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 3 rate down comment
:) ( преди 9 години )
След като сте завършила медицина, родила сте две деца и едното вее ходи на училище, време е някоя извратена, разведена психиатърка, поръчана от ЦРУ, да ви обясни, че сте ненормална и няма ка да имате нормална кариера оттук нататък, нито пък повече деца т.к. ви е изписала ненужни, отровни лекарства. АЛОО, ХАМЕРИКАНЦИТЕ, НА КАКВО СЕ НАДЯВАТЕ, НЕ РАЗБРАХ??? ДА ВИ СЕ РАЗМИНЕ?:) ТАА НЕМА КА ДА СТАНЕ. ВСИЧКИ ПО ЕДИН БЕЛ ЧАРШАФ И БАВНО КЪМ ГРОБИЩЕТО, ЗА ДА НЕМА ПАНИКА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар