Свободно време

Мисъл на деня

За вдъхновено начало на седмицата

11.08.2014г. / 10 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

„Чувствах се преизпълнена с решителност, на седмото небе от щастие. И през ум не ми минаваше, че допускам най-разпространената и най-болезнена грешка, която жените правят откакто свят светува: да си мислят лековерно, че с любовта си могат да променят мъжете, които обичат...! „Откъс от "Любов" на Елиф Шафак 

Елиф Шафак е турска писателка, родена на 25 октомври 1971 година в Страсбург в семейството на философ и дипломат. Детството на писателката преминава в Испания и Йордания, а по-късно се завръща в Турция. Завършва своето висше образование в Техническия университет на Анкара.

Успява да спечели стипендия и заминава за САЩ. След като приключва своето обучение, тя е поканена като лектор в университета. Когато е на 20 години,  започва да проявява интерес към суфизма – аскетично (начин на живот, характеризиращ се с лишения ) течение в исляма до 9 век, стремящо се към разкриването на негови скрити мистични измерения.

Свързани статии

Този й интерес прозира и в нейните произведения, включително и в романа „Любов“. В нейните невероятни творби прозира и свързаността й с красивия Истанбул.

Едни от най-забележителните й произведения са „Любов“, „Светецът на неизбежната лудост“, „Копелето на Истанбул“, „Чест“, „Черно мляко“ и други.

Коментирай