Семейство

Изучавайте чужд език, забавлявайки се

Споделяме няколко добри платформи за обучение

19.08.2014г. / 16 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Изучаването на чужд език може да бъде забавно и лесно, стига да намерите правилната формула. Някои избират да запишат курс, а други опитват сами да положат основата на нови знания. И за двете страни процесът не е лесен, затова се нуждаят от помощници.

Споделяме няколко добри платформи, които ще ви бъдат полезни по пътя към нови знания.  

Internet Polyglot

Докато при повечето платформи, като основен говорим език рядко може да изберете български тази стартира на него. Имате възможност да изберете какъв език да учите и играта започва.

Тук се учите докато играете на разнообразни и увлекателни игри, нещо като мини тестове. Не пропускайте да инсталирате тази платформа и на мобилния си телефон.  

Duolingo 

Тук може да изучавате немски, френски, испански и други езици безплатно. За тези от вас, които са онлайн винаги, могат да изтеглят и мобилните версии на своя таблет или мобилен телефон.

Процесът на обучение е увлекателен, защото е представен, като игра. Платформата позволява да намерите и нови приятели, с които да говорите на чужд език.  

Свързани статии

Busuu 

В тази платформа също ще намерите безплатни уроци, но не всичката полезна информация е достъпна без заплащане. Въпреки това се предлагат пакети, които са на изгодни цени.

Може да упражнявате познанията по граматика и след заплащане да получите сертификат за успешно завършен курс. Платформата може да направите част и от вашите таблети или мобилни телефони. 

Livemocha 

Една от най-добрите платформи за обучение предлага видео уроци от професионални учители. Имате възможност да се запознаете с нови хора, които също се обучават, да комуникирате, да оценявате тяхното ниво на напредък. Така трупайки точки преминавате към следващите уроци напред. 

Memrise 

Ако започвате учите чужд език от самото начало и нямате никакви познания по него, този сайт е за вас. Там с помощта на красиви и цвети карти ще научите нови думи и ще упражните вашата визуална памет.

Картите са изработени от различни потребители регистрирали се в този сайт затова и качеството им се различава. Но е забавно да разгледате някои от най-красивите столици и много други забавни неща.  

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Anonimo ( преди 9 години )
Благодаря!Платформите са супер,от голяма полза са ми!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар