Свободно време

Мисъл на деня

За повече вдъхновение

21.08.2014г. / 10 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

„Научих, че всички искат да живеят на върха на планината, без да знаят, че истинското щастие се намира в начина, по който изкачваш стръмния склон.“ Габриел Гарсия Маркес

Габриел Хосе де ла Конкордия Гарсия Маркес колумбийски писател, журналист, издател и общественик Габриел Гарсия Маркес, известен като Габо в цяла Латинска Америка. Роден е през 1927 година в Колумбия.

Ранното си детство прекарва със своите баба и дядо и като цяло по-голямата част от живота си прекарва в Мексико и Европа. Талантът му на творец прозирал още в детските му години. Още докато учи в лицей пише хумористични поеми и рисува карикатури.

Свързани статии

След гимназията записва да следва право в  Колумбийския университет в Богота, но интересите му са предимно към журналистиката. Така през 1950 година спира да се занимава с право, отдава се на писането и започва работа като репортер.

Неговата слава идва с публикуването на книгата „Сто години самота“. Други негови големи произведения са  „Есента на патриарха“, „Любов по време на холера“ и други. Маркес си отиде от този свят през април тази година, но не и от света на литературата. 

Коментирай