Свободно време

Най-добрите световни дестинации за кулинарен туризъм и почивка

Ястията, които са задължителна част от менюто в тези градове

21.08.2014г. / 17 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Човекът е човек, когато е на път, а в съчетание с вкусна храна, преживяванията стават още по- незабравими.  Всяка култура и дестинация, която посетите има своя уникална кухня. Храната, която консумирате може да ви подскаже много за региона, хората и начините на живот в дадено място.

Най-голямата платформа за доставки на храна „foodpanda”, направи една мащабна кулинарна разходка из най-добрите туристически дестинации по целия свят. Ето кой места ще събудят сетивата ви. 

Банкок - съчетание между екзотика и традиции. Задължително трябва да опитате традиционна тайландска вечеря, която включва много риба и зеленчуци, както и пиле и змии.

Змиите са популярен деликатес в тази част на света. Хотелите в Банкок предлагат да отидете да си напазарувате от местните пазари и да занесете кошницата с продукти на майстор-готвачите, които пред вас ще сготвят храните, които сте предоставили.

Монреал – френски хляб с масло, пушено месо и висококачествени френски сирена- всичко това трябва да присъства в дегустационно меню, когато посетите Монреал.  В тази част на Канада, ще откриете най-добрите хлебари и майстори на добре познатите френски кроасани.

Освен това ще откриете, в изобилие  пазари с пресни плодове, зеленчуци и винари, които ви подканват да опитате от еликсира на любовта - виното.

Барселона- град с уникални сгради и зашеметяващи катедрали. Освен с архитектурата, Барселона ще ви впечатли с големите пазари - празник за очите. Почти на всеки ъгъл ще видите продавачи на сирена, подправки, морски дарове.

Когато посетите този град, задължително трябва да опитате сотирани  миди със смес от зехтин, чесън и магданоз, поднесени с екзотични гъби, приготвени по същия начин. Кухнята на Испания не е за изпускане.     

Истанбул - в този мегаполис, задължително ще ви трябва кулинарен гид. Град на два континента, разделен от величествения Босфор, с богата култура и история. Тук може да опитате специалитети, известни още от Oсманската империя.

Първото нещо, с което трябва да зарадвате небцето си са десертите, известни по целия свят- баклава, локум, кьонефе, кадаиф. Не пропускайте да опитате кебапите и сандвичите с риба, които може да откриете по брега на Златния рог.

Когато се разхождате по Босфора, си купете пълнени миди. Красотата на Истанбул, заедно с турските специалитети ще ви накарат да се влюбите в този град.    

Маракеш – започнете обиколката си, като опитате местните ядки и особенo бадемите. Те ще ви дадат необходимата енергия, за да успеете да разгледате по - голяма част от града.

И все пак, когато огладнеете се заситете с вкусна супа от охлюви, печено агне на шиш и баница с бадеми, канела и захар. Не пропускайте да утолите жаждата си със сладък ментов чай.

Мароканската кухня е една от най-разнообразните в света. С арабски, европейски и берберски влияния, ястията са опияняващи. 

Коментирай
Свободно време