Свободно време

Специални цени на билетите през септември за началото на сезона в Театър „София“

Подгответе се за новия театрален сезон

27.08.2014г. / 11 51ч.
Мария Дуковска
Снимка: Театър "София"

Снимка: Театър "София"

Началото на новия театрален сезон в Театър „София“ ще бъде поставено с „Гъдулката гори“ от Райко Байчев по повод празника на София на 17 септември. След като зарадва публиката в Братислава, Виена и Берлин през изминалия сезон, талантливият Юлиян Рачков отново ще изиграе моноспектакъла и в София. Представлението ще бъде с вход свободен, пред Театър „София“, от 20 ч.

Останалите постановки през септември ще бъдат с цени на билетите от 8 лв. (редовни) и 6 лв. (за ученици, студенти и пенсионери).

Изключение прави само „Антигона“ от Жан Ануи, премиерното заглавие на Театър „София“. За първи път зрители ще могат да гледат постановката на режисьора Иван Добчев в рамките на Празници на изкуствата „Аполония“ в Созопол, а премиерата в София ще бъде на 23 септември (вторник), от 19 ч.

В септемврийската програма на Театър „София“ се завръща спектакъла за деца „Пипи Дългото Чорапче“ по А.Линдгрен (на 20 септември (събота) и на 28 септември (неделя), от 11 ч., цена на билетите: 5 лв.).

Ще можете да гледате също:

- „Госпожа Министершата“ от Бр.Нушич (Лилия Маравиля получи ИКАР 2014 за главна женска роля именно за изпълнението на Министершата) на 25 септември (четвъртък), от 19 ч.;

- мюзикълът, с който прескачаме във времето - „Скачай“ от Здрава Каменова и Мартин Каров (петък) – на 26 сепмтеври, по изключение в 17 ч.;

- седемте млади, успели и красиви жени в „Тирамису“ от Йоанна Овшанко на 27 септември (събота), от 19 ч;

- „Покана за вечеря“ (Оля Стоянова, автор на пиесата, отличена на Втория конкурс на Театър „София“ за съвременна българска пиеса, която получи АСКЕЕР 2014 за Съвременна българска драматургия) в камерна зала на 28 септември (неделя), от 19 ч.

На 30 септември (вторник), от 19 ч., отново ще провокира смях и силни вълнения „Сватбата на дребния буржоа“ от Б.Брехт, чиято премиера беше малко преди края на изминалия сезон.

Коментирай