Свободно време

Най-хубавите плажове в света

Райски кътчета, които ни карат да забравим всички проблеми

06.09.2014г. / 13 24ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

 

По света има толкова райски кътчета, които човек може да обиколи, че надали някой може да ги изброи всичките. Планетата ни е родила места, съчетаващи неземна красота, спокойствие, неопетненост и изящество, които зареждат и вдъхват нови сили с енергията си.

Нека помечтаем малко като разгледаме заедно едни от най-прекрасните плажове за отдих и почивка по света!

Грейс бей


Грейс бей е 8-километрова плажна ивица, намираща се на великобританската задморска територия Търкс и Кайкос в Карибско море. Освен прекрасните плажове на това райско кътче, островите разполагат с впечатляващи хълмове и хребети с интересна растителност.

В близост гмуркачите могат да се порадват на кораловите рифове и с малко повече късмет – на редките гърбати китове, преминаващи през този регион.

Фламенко бийч


Фламенко бийч се намира в Пуерто Рико или по-точно в курорта Кулебра. Известен е със своите водни атракции като спортен риболов, дайвинг. Любителите на плуването ще се радват на отличните възможности, които разкрива това прекрасно място.

Плажът е лазурно чист с мек и гладък пясък, изобщо цялата идилична обстановка, типична за Карибите е налице.

Рабит бийч


Рабит бийч или плажът на зайците е територия, намираща се на сицилианския остров Лампедуза – най-големият от италианските Пелагийски острови в Средиземно море.

През 2013 година Рабит бийч бе избран за най-добър плаж в света, според сайта за пътувания TripAdvisor.

Рабит бийч се намира на южния бряг на Лампедуза и един от последните останали острови в Италия, на които морските костенурки карета снасят яйцата си. Те са изчезващ вид и са записани в Червената книга.

Плажът освен място за отдих е и защитена територия със статут на природен резерват. По крайбрежието могат да се видят множество делфини и гигантски скатове.

Форментера


Форментера е един от Балеарските острови, разположени в Средиземно море. Територията принадлежи на Испания и е известна с удивителните си плажове с невероятно бял и ситен пясък.

Независимо дали ще изберете остров Форментера или някой от останалите от архипелага – Майорка, Менорка или Ибиса, ще останете доволни. Мястото е сякаш откъснато от света и е подходящо за незабравима почивка.

Анс Лацио


Анс Лацио е плаж, разположен в северозападната част на остров Праслин от Сейшелските острови. Смята се за най-добрият плаж от целия архипелаг. Намира се на североизток от Мадагаскар, на изток от Занзибар и на юг от Сокорта, точно в средата на Индийския океан.

Водите в този район са изключително кристални, прозрачни и чисти. Мястото е подходящо за гмуркане като видимостта е много добра.

Плажната ивица е обградена от големи гранитни камъни, а кораловият риф, опасващ архипелага е защитен.

Ако планирате да посетите това прекрасно място, имайте предвид, че там са се случили две от най-смъртоносните нападения от акули в историята – едното през 1963 година, другото през август 2011 година.

Ланикай бийч


Плажът Ланикай се намира в Оаху, Хавай. Той е доста малък, но за сметка на това неповторимо красив. Плажът е общинска собственост и достъпът до него е лесен. В района липсват удобства, но пък е подходящ за хора, които желаят да избягат от цивилизацията.

Плажът е сравнително празен и по-слабо посещаем. Вероятно една от причините, освен необлагороденият му вид е местоположението му – на най-ветровития бряг на Оаху.

На това място могат да се видят и доста редки видове представители на земната фауна.

Коментирай