Свободно време

Мисъл на деня

Обичайте живота!

29.09.2014г. / 09 53ч.
Михаела Лазарова
Снимка: freeimages

Снимка: freeimages

„Човек, който си позволява да загуби дори един час от времето си, не е открил колко ценен е животът.“ – Чарлз Дарвин

Чарлз Дарвин е английски учен и естествоизпитател, роден през 1809 година в град Шрюсбъри, графство Шропшър, Англия, в семейството на заможни родители. Още от ранна детска възраст той проявявал интерес към естествознанието.

След завършването на гимназията, през 1825 г., записва да учи медицина в медицинския факултет на университета в Единбург, Шотландия. По време на своето обучение се научава да препарира животни. Но лекциите му се стрували твърде скучни и той не след дълго напуснал университета. По настояване на своя баща започва да следва богословие в Кеймбридж.

Но и това се струва незначително като материя за Дарвин. Отдава се на ездата, стрелбата и колекционирането на бръмбари. Младият Дарвин се увлича дотолкова, че открива нови видове и прави публикации за тях в научно списание.

Свързани статии

Въпреки своите интереси в природните науки, той получава бакалавърска степен по богословие. Решава да продължи с образованието си по естествена история в тропиците. Пътува и изследва света, публикува много материали.

Едни от най-големите му трудове са „Произход на видовете“, „Опрашване при орхидеите“, „Измененията на животните и растенията при одомашняване“. Чарлз Дарвин умира през 1882 година.

Коментирай