Свободно време

Цветни скулптури

Как растенията могат да се превърнат в произведения на изкуството?

29.09.2017г. / 15 20ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

 Земята е толкова красива! А растенията я правят още по-неустоима и жива! Цветята са прелестни сами по себе си, просто няма как да е иначе. Хубавото е, че можем да ги използваме за най-различни неща – подарък, украса, лечение, а защо не и за... изкуство!

От растенията могат да се направят прекрасни скулптури и това се доказва на фестивала Mosaiculture в Монреал, Канада.

На снимките личат прекрасни произведения на изкуството, изобразяващи гигантски богини на плодородието, сладки и изумително сполучливи животни, галопиращи водопади и виещи се пътеки.

„Земя на надеждата“ е темата на изложението, за отпразнуването на която са избрани именно скулптурите от различни растения и цветя. Тази тема е субективна и за всеки може да има много значения, но едно е основното, което заляга дълбоко в сърцето на всеки от нас – важността на нашата планета и опазването на нейните блага и красоти.

За направата на тези прекрасни скулптури са необходими хиляди цветя. За тях ще се грижат специални градинари. За да се запази нашата планета „населена“ с много зеленина, ние трябва да преразгледаме начина, по който се отнасяме към майката Земя всеки ден.

Коментирай