Свободно време

Какво научаваме за себе си, когато всичко е на път да се разпадне?

„Ние“ – Дейвид Никълс

07.10.2014г. / 08 00ч.
Аз жената
Снимка: Издателство "Ера"

Снимка: Издателство "Ера"

От световния бестселър „Винаги в същия ден“ са продадени над 5 млн. екземпляра и е направена едноименната филмова екранизация с участието на талантливата актриса Ан Хатауей. След дълго очакване на пазара най-накрая се появява новият роман на Дейвид Никълс.

Ние“ е историята на Дъглас Петерсен, зад чиято благовъзпитана външност се крие прекрасно чувство за хумор, с което успява да съблазни красивата Кони, а след това и да се ожени за нея.

Години по-късно, двамата живеят относително щастливо, заедно със 17-годишния си вечно намусен син Алби, на когото скоро предстои да замине за колеж. Неочаквано за Дъглас, Кони възнамерява да си тръгне малко след това.

Но първо им предстои пътешествие из най-големите градове в Европа, по време на което той се надява да запали отново романтиката в брака си и да се сближи със сина си.

Роман за изпитанията на семейния живот, за връзката между логика и емоции, изкуство и наука, родители и деца, възрастни и млади.

От улиците на Амстердам до прочутите музеи в Париж, от кафенетата във Венеция до плажовете в Барселона, „Ние“ е емоционално преживяване, в което Дейвид Никълс остроумно и изящно ни помага да научим истината за себе си, точно когато всичко е на път да се разпадне.

Авторът споделя, че вдъхновението му да напише тази книга е било предизвикано по време на пътуването му из Европа, когато „Винаги в същия ден“ набира популярност. „Успях да посетя всички забележителни места, които си мечтаех да видя, когато бях тийнейджър, но никога нямах възможност... Така че „Ние“ е пътешествие, с всичките наслади и препятствия на дългото, трудно пътуване. Това е любовна история, разбира се, и се надявам, че притежава същата смесица от комедия и драма, към която съм се стремил в предишните си книги.“

„Ние“ е от книгите финалисти за „Букър“ – една от най-престижните награди за литература в света.

За автора:

Кариерата на Дейвид Никълс като писател започва с адаптация по известна пиеса на Сам Шепърд. Години наред той се изявява като актьор, но след като пиесата е филмирана през 1999 г., решава да се отдаде само на писането. Работата му в лондонска телевизия го вдъхновява да създаде сценарий за ситком, по-късно закупен от Би Би Си. Първият телевизионен филм, който Никълс създава получава наградата BANFF. Следват две номинации за BAFTA. Паралелно със сценариите за комедийни телевизионни сериали, авторът пише и няколко романа, които по-късно са филмирани.

На книжния пазар от 9 октомври 2014 г.
Обем: 352 стр.
Издателство: „Ера“ 
Корична цена: 15 лв.

Прочетете още:

Коментирай