Свободно време

Притча за огледалата

Страховете могат да бъдат надвити...

13.10.2014г. / 17 48ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Всеки си има страхове. Някои са явни, други остават скрити завинаги. Страховете са препятствия, които застават на пътя на нашите мечти, идеи, а понякога ни изхвърлят от него. Страховете обаче могат да бъдат надвити. Следващата поучителна история ще ви напомни, че когато надвием вътрешните си страхове, нищо не може да ни попречи.

Притча за огледалата

Имало едно време един крал, за който построили голям и красив дворец. По негово желание в двореца поставили много огледала навсякъде. Стените, пода, таваните били покрити с огледала.
Един ден в големия огледален дворец влезнало куче.

Огледало се и видяло около себе си множество кучета. Те били навсякъде. Кучето се озъбило, за да се защити за всеки случай от тези стотици кучета наоколо и да ги изплаши. В отговор всички кучета му се озъбили.

Кучето започнало да ръмжи и да лае – срещу него всички кучета му отговорили със същото. И колкото повече то лаело, толкова по-силно те му отговаряли. На следващата сутрин намерили горкото животно умряло.

Свързани статии

То било там само, в двореца нямало никого, там били само тези многобройни огледала. Никой не се борил с него, защото то видяло себе си в огледалата и се изплашило.

И когато започнало да се сражава, отраженията в огледалата също влезли в бой. Кучето загинало в борбата със стотиците негови отражения, които го заобикаляли от всички страни.

Каква е поуката от тази история?

Когато няма никакви препятствия вътре във вас, то не може да има и никакви препятствия извън Вас. Тогава нищо не може да застане на пътя ви. Такъв е законът. Светът е само едно отражение, той е като едно огромно огледало.

Коментирай