Свободно време

Преуспял американски бизнесмен и любовната му история в България

„Светове“ – Владимир Зарев

11.10.2014г. / 09 49ч.
Аз жената
Снимка: Издателство "Хермес"

Снимка: Издателство "Хермес"

За автора:

Владимир Зарев е роден на 05.10.1947 г. в София. Завършил е българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. От 1973 г. работи в списание „Съвременник“, като понастоящем е главен редактор там.

Владимир Зарев е автор на 18 книги, между които трилогията „Битието“, „Изходът“, „Законът“, култовият роман „Разруха“, романите „Лето 1850“, „Поп Богомил и съвършенството на страха“, „Хрътката“, „Хрътката срещу Хрътката“. Негови творби са превеждани в Чехия, Полша, Унгария, Румъния, Турция, Хърватия, Сърбия, Германия.

Сега ИК „Хермес“ има удоволствието да представи четвъртото издание на един от най-емблематичните романи на Владимир Зарев – „Светове“.

За книгата:

Светове“ е изумителен любовен роман, написан по действителна история. В България пристига преуспял американски бизнесмен, преизпълнен с месиански пориви и подготвен с конкретен проект за мащабни инвестиции в сферата на комуникациите. Но тук се сблъсква с абсурдите и хаоса на прохождащата ни демокрация, с корупцията и фалша на политическата класа. Деловият провал и непрестанните перипетии сякаш предопределят срещата му с една жена, която ще го смае и увлече със своята необикновеност. „Светове“ е увлекателен и интригуващ роман за любовта, за привличането и отблъскването на два толкова чужди и единосъщи свята. Единият – богат, подреден и прегледен в яснотата си, другият – непредвидим, въвлечен в анархията, но жизнен и властен. Невъзможната им среща все пак се случва в съдбите на един мъж и на една жена.

На книжния пазар от 10 октомври 2014 г.
Обем: 432 стр.
Издателство: „Хермес“
ISBN 978-954-26-1387-9
<>Корична цена: 14,95 лв.

Прочетете още:

Коментирай