Свободно време

Какво символизират бенките на лицето ви

Коя бенка носи късмет?

16.10.2014г. / 13 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Бенките са част от белезите по кожата на всеки човек. Тези, които са разположени на лицето винаги са имали особено значение по отношение на красотата. Те не само могат да ни направят по-секси, но в зависимост от това къде са разположени, да разгърнат интересни загадки за нашия живот и личност.

Тъй като има много и разнообразни разположения на бенките, споделяме най-често срещаните и какво символизират те според вярванията .

На челото

Ако имате бенка в средата на челото, тя подсказва, че сте личност, която има проблеми с властта. Трудно комуникирате с по-вишестоящи от вас хора или с родителите си. За тази бенка се смята, че пречи на кариерното развитие да се случва с бързи темпове.

Препятствия и спънки по пътя към успеха, а също така и лош късмет в любовта. Но ако бенката ви е встрани на челото, подсказва за енергичен човек, който е фокусиран върху целите си. Трудолюбив, творчески настроен, но и много безгрижен по дух.

На веждите

Ако имате бенка под веждите или тя се скрива в косъмчетата, това символизира богатство и изобилие, а вие сте една креативна личност, която има потенциал да бъде добър лидер. Ако бенката е разположена малко над веждите, то през целия ви живот ще имате поток от пари.

На клепачите

Не са рядко срещани и бенките на горния или долния клепач. Тези бенки символизират дисхармония със семейството и постоянна загуба на пари. Хората, които имат такива бенки, често страдат от емоционални проблеми. Може би и затова те се наричат бенки на плача.

На бузите

Бенката на бузите е забележителност на самотни хора и тези, които търсят постоянно любовта, устремените към създаването на семейство.

На носа

Бенката на върха на носа показва любовни проблеми и нестабилност. Тези хора трудно могат да достигнат до богатство и трудно спестяват пари, склонни са и към изневери. Тази бенка подсказва и за слаба имунна система или дългосрочно заболяване.

Когато е разположена на хрущяла на носа, символизира неприятности. Бенките разположени встрани на носа или малко под него символизират добри парични постъпления.

На брадичката

Бенката на брадичката символизира упоритост и постоянство. Притежателите на такава бенка обичат промените и пътуванията. Любознателни и изобретателни са. Бенката в средата на брадичката подсказва, че личността е предразположена към чести алергии.

На устните

Притежателите на бенка над горната устна ще имат привилегирован живот. Обичат и разбират от хубава храна и имат късмет с всичко, с което се захванат. Бенката под долната устна е знак, че ще бъдат успешни в кариерата и ще имат хубав и балансиран живот.

Ако бенката се намира в средата на горната устна, значи вие сте човек, който държи много на семейството и имате силен дух.

Свързани статии

На ушите

В китайската астрология, ушите бележат характера на личността. Тези хора, които имат бенки по ушите, са определяни като добри. Ако бенката е разположена вътре в ухото, показва дълголетие. На външната част на ушната мида символизира интелект, а ако имате бенки и на двете уши, то вие сте човек с голямо влияние.

На шията

Бенките на шията в китайската астрология се свързват с духовния и материалния живот. Когато е разположена в средата на шията, такава бенка подсказва за личност с голям темперамент, която може да нарани близките си хора.

Снимка: Thinkstock

Коментирай