Свободно време

Вижте най-красивите мустаци на света (галерия)

Някои от участниците напомнят за великия Салвадор Дали

01.11.2014г. / 10 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: imgur

Снимка: imgur

Чували сме за какви ли не световни рекорди и конкурси, но следващият със сигурност ще ви впечатли. Само преди дни в Портланд, Орегон, се проведе за поредна година световният конкурс за най-красиви бради и мустаци.

В надпреварата за най-атрактивен и красив мустак се включиха над 300 участници от девет различни държави, които премериха сили в 18 категории. Всяка категория излъчва свои победители. Какви са критериите за оценяване? Съвсем не си мислете, че тези, които имат най-големи и гъсти бради са фаворити.

Освен добре поддържаното и атрактивно окосмяване на лицето, журито следи дали то се вписва в цялостната визия, стил и индивидуалност на участника.

Сред претендентите за медал се отличаваха такива, които напомняха за великия Салвадор Дали, господа, които сякаш идваха от друга епоха и много други.

Свързани статии

В галерията ни може да разгледате още атрактивни снимки от конкурса, както и от конкурси, проведени в предишни години. Напомняме, че световен конкурс за най-красив мустак и брада се е провеждал не само на територията на САЩ.

Снимка: Imgur

Коментирай