Свободно време

Знаменитости, родени на Коледа

Или така да се каже „Родени под щастлива коледна звезда“

17.12.2017г. / 09 30ч.
Илияна Николова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Рожденият ден е свещен ден за всеки. Всяка година празнуваме рождения си ден с надеждата да ни очакват още много рождени дни. Е, някои хора мразят факта, че остаряват и не обичат да празнуват, но все пак радостта, че сме на този свят не бива да се забравя.

Свързани статии

За родените на Коледа се казва, че са родени под щастлива звезда. Дали това е така, няма как да сме сигурни. Можем само да им пожелаем светостта на този кармичен ден да ги напътства и закриля.

Не е лесно да си коледно бебе. Мнозина смятат, че твоят специален ден се губи някъде из коледната суета и трескавата подготовка за празника. Други със съжаление питат: „И какво... получаваш само един подарък – и за Коледа, и за рождения ден, а?“. Украсата за партито ви за рождения ден винаги протича под коледна тематика – неизбежно е.

Но не се отчайвайте, скъпи Козирози! Въпреки тежестта на този специален ден, знайте, че сте имали страхотен късмет да се родите на този прекрасен свят празник и това не е случайно! За да почерпите вдъхновение, вижте колко известни личности са се родили на този ден и са постигнали уникални неща в живота си!

Исак Нютон (25 декември 1642 – 20 март 1726)


Добре познатият ни английски физик и математик, баща на множество революционни научни открития, теории и публикации в областта на математиката, физиката, механиката, оптиката. Законите за гравитацията и движението на небесните тела са основа за днешните учени.

Хъмфри Богарт (25 декември 1899 – 14 януари 1957)


Той въплъщава хладен характер и изкусително излъчване в ролите си. Богарт е любимец на повечето класически филмови зрители, почитатели на киното от началото на миналия век. Хъмфри Богарт има десетки филми зад гърба си, като филмът „Африканска кралица“ му носи „Оскар“ за най-добър актьор през 1951 година.

Ани Ленъкс (25 декември 1954)


Атрактивната вокалистка на Юритмикс е родена в Шотландия. Творчеството й й носи световна известност през 80-те, когато излиза сингъла „Sweet Dreams“, превърнал се в евъргрийн за вечни времена.

Ани е носителка на „Оскар“ и „Златен глобус“ за „Into the West“, написана за саундтрака на „Властелинът на пръстените: Завръщането на краля“ Горда притежателка е и на множество престижни музикални награди, сред които „Grammy“, награда „Brit“ и още много специални почетни награди и отличия.

Хелена Кристенсен (25 декември 1968)


Красивата датска моделка от близкото минало е бивш „ангел“ на Victoria's Secret. Появявала се е на кориците на модните списания стотици пъти. Днес Хелена има собствена модна линия, активистка е в кампании за борба с рака на гърдата и в програми, свързани с образованието и подпомагането на деца, пострадали от аварията в Чернобил.

Дайдо (25 декември 1971)


Английската певица и текстописец Дайдо зашемети света с дебютния си албум през 1999 „No Angel“. Тя продаде повече от 21 млн. копия в целия свят, спечели куп награди и осъществи множество концерти. Дайдо има зад гърба си запомнящи се дуетни изпълнения, включително с рап-звездата Еминем и трип-хоп динозаврите Faithless.

Армин ван Бюрен (25 декември 1976)


Армин е сред най-известните и обичани холандски диджеи. Според класациите той е номер 1 в света за 2007, 2008, 2009, 2010 и 2012 година. Започва кариерата си през 1996 година като през 1999 вече е професионален DJ. Едни от най-големите му хитове са „Touch me“ и „Communication“.

Луис Шевролет (25 декември – 1878 – 6 юни 1941)


Роденият в Швейцария емигрант от френски произход Луис Шевролет оставя дълбок отпечатък в историята до ден-днешен. Прекрасните коли със същата марка са негово изобретение още от 1911 година.

Конрад Хилтън (25 декември 1887 – 3 януари 1979)


Хилтън е може би най-известният хотелиер на всички времена. Хотелската верига е сред водещите още от 1925 година.

Алана Майлс (25 декември 1958)


Канадската певица, текстописец и композитор Алана Майлс ни е позната със световноизвестния си хит „Black Velvet“, разбил класациите на Billboard Hot 100 през 1990 година, заемайки две поредни седмици позиция №1.

Снимки: Wikimedia Commons, Reuters

Коментирай