Свободно време

Как функционира Вселената?

Разкрийте някои от най-големите космически загадки

09.12.2014г. / 13 07ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Discovery Channel

Снимка: Discovery Channel

Вселената винаги е била и ще бъде една необятна мистерия, която човек от хилядолетия се опитва да разгадае. Какво е вселената и как функционира ще разкрият пред вас учени, разгадавайки основополагащите моменти в съвременната наука за космоса.

Не пропускайте от 5-ти декември, петък, от 21 часа по Discovery Channel новия сезон на „Как функционира Вселената?“. В новите епизоди от поредицата ще получите отговори на редица фундаментални и широко обсъждани въпроси за възникването на Земята и Галактиката ни.

От премиерния трети сезон на научнопопулярното предаване разбираме какви драматични събития са станали в първата секунда след Големия взрив. Учените от поредицата дават експертен отговор на въпросите как са се появили газовите гиганти Юпитер и Сатурн и какви условия и събития биха довели до края на човешката раса.

Водещ на предаването е един от най-популярните лица на телевизионния канал, Майк Роу, който ще завладее феновете на науката и космоса. Всеки епизод на поредицата комбинира мненията на експерти с компютърни графики, за да потопи зрителите в съвременната астрономия.

В първия епизод учените разкриват как слънчевата светлина стига до Земята. Предприемат пътуване към центъра на Слънцето, следвайки пътя на светлината, за да станем свидетели на огненото й създаване.

Свързани статии

Ще проследим 692 017-километровата й битка с гравитацията и магнитните сили, както и отделянето й от повърхността на Слънцето. Накрая ще видим движението на слънчевите лъчи в Космоса и как достигат до нашата планета.

„Как функционира Вселената?“ дава научно обяснение на още фундаментални въпроси, сред които дали и кога Вселената ще умре. В продължение на 100 години астрономите търсят отговор и с течение на времето той става все по-труден за обяснение.

Според учените, невидимата тъмна материя заплашва да погълне галактиките и да предизвика Големия срив. Тъмната материя е възможно да действа в обратна посока, разрушавайки всичко около себе си, включително времето и пространството.

Новият сезон на „Как функционира Вселената?“ разгадава тези и още много космически загадки.

Снимки: Discovery Channel

Коментирай
Свободно време