Свободно време

Притча за Дявола

Дяволът не се появява само в трудните моменти, но и в тези, в които печелим

08.12.2014г. / 16 04ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Животът предлага радост, тъга, любов, омраза, завист. За всички лоши неща казват, че са инструмент на Дявола. Има моменти, в които всеки от нас е подвластен на тях. Следващата поучителна история ще ви разкаже от какво трябва да се пазите в хубави и лоши моменти.

Защото Дяволът не се появява само в трудните моменти, но и в тези, в които печелим, постигаме успехи или губим от конкурент.

Притча за Дявола

Някога Дяволът решил да продаде всички свои инструменти на занаята си. Те били стриктно подредени в красива стъклена витрина, за да може всеки да ги разгледа добре.

Колекцията блестяла с разкош. От едната страна с блясъка си примамвал кинжалът на Завистта, а до него чукът на Гнева. От другата страна проблясвал и лъкът на Алчността и Желанието, а до тях живописно били подредени отровните стрели на Ревността и Въжделението.

Но това не били всичките му инструменти. В стъклената витрина Дяволът сложил и оръдията на Страха, Горделивостта и Ненавистта. И всички се виждали прекрасно, имали етикети с название и цена.

Отделно от тях на друга красива етажерка лежал малък и неугледен инструмент, на който имало надпис „Униние“. Той бил и най-скъпият от всички. Един минувач попитал Дявола защо струва толкова скъпо този странен предмет.

— Ценя предмета повече от всички, защото това е единственият инструмент в моя арсенал, на който мога да разчитам, ако всички останали се окажат безсилни.

— Ако съумея да вбия този клин в главата на човека — продължил Дяволът, — той отваря вратата и за всички останали инструменти.

– Защото няма нищо по-смъртоносно от унинието. – усмихнал се и добавил Дяволът.

Свързани статии
Коментирай