Свободно време

Необичайни места за повишаване на креативността

Нека бъдат вашата фабрика за идеи

07.12.2014г. / 13 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Рутината на ежедневието и офис обстановката понякога могат да бъдат причина да загубим част от своята мотивация за работа и вдъхновение. Всеки има нужда да бъде вдъхновяван, защото само така можем да останем позитивни, да бъдем продуктивни и да не спираме да си поставяме нови цели.

Споделяме няколко необичайни места, на които може да откриете вашата муза. Нека бъдат вашата фабрика за идеи.

Магазините за декорация

Ако ви липсва вдъхновение за вашите креативни идеи, посетете онези уютни магазинчета с аксесоари за декорация за дома. По това време на годината в тях е като в истинска приказка.

Коледните украси за дома създават не само добро настроение, но със сигурност ще ви подействат вдъхновяващо за нови творчески проекти.

Магазините за шоколад

Също като кафетериите и магазините за декорация, те носят необикновено настроение. Красиви опаковки в ярки цветове, нетипичната миризма на лукс, която може да усетите само на такова място, изобилието от вкусове ви карат да забравите за динамиката на ежедневието.

Изберете вашите любими шоколад или бонбони. Така доставяйки си удоволствие на сетивата и благодарение на какаото в шоколадовото изкушение, тялото ви ще отдели повече ендорфин. Ще бъдете не само в добро настроение, но ще ви хрумнат и много креативни идеи. Запишете си ги!

Кафетериите

Уханието на прясно смляно кафе и вкусът му, домашен сладкиш, удобните меки мебели облечени в кожа и кадифе, гласовете на хората и приятната музика. Всичко това ни презарежда, мотивира и помага да бъдем по-продуктивни.

Ако работата ви позволява да работите у дома, сменете домашната обстановка с приятна кафетерия. Добрите идеи няма да закъснеят.

Свързани статии

Душ или горещата релаксираща вана

Колко често когато си взимате душ, мислите за работа, за отминалия ден, постигнатите успехи, бъдещи планове. Много хора раждат своите добри идеи именно в тези моменти на релакс.

Топлата вода помага да се подобри кръвообращението и притокът на кръв към мозъка, което му доставя повече кислород и хранителни вещества.

Ако ви липсват мотивация и идеи, направете си една топла вана със соли и етерични масла. Отпуснете се. Така ще намалите стреса и ще избистрите ума.

И не на последно място, не забравяйте и за честите разходки на открито.

Снимка: Thinkstock

Коментирай