Свободно време

Едни от най-скъпите сладки изкушения

Готови ли сте да платите 14 500 долара за пудинг?

29.12.2014г. / 10 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Луксът няма цена. Колко сте готови да платите за любимото си сладко изкушение? Следващите кулинарни бижута надхвърлят вашите представи за вкус, красота, естетика и цена.

Macaroons Haute Couture

В почти всяка сладкарница може да откриете Macaroons. Те са в красиви и ярки цветове с невероятно вкусни и разнообразни пълнежи. Но следващите са малко по-специални, защото струват 7414 долара.

Френските изискани лакомства с марката Pierre Herme държат тази висока цена заради своите специални съставки, които ги правят уникални като сладко изкушение. Предлагат се с плодов вкус, карамел, шоколад, орех и други. За тях може да се каже, че са висша мода в производството на Macaroons.

Диамантена торта

Представете си торта в шестоъгълна форма украсена с 223 малки диаманти с обща стойност на каратите 170 (не ядливи!). Шедьовърът е дело на японски майстор сладкар. Кулинарният проект е отнел 6 месеца, за да бъде проектиран и още месец за неговата подготовка.

Тортата е била продадена на коледен търг за сумата от 1,7 милиона долара. Съставките остават неразкрити.

Платинена торта

Тя изглежда величествено, сякаш е от кралска сватба. Бяла е на цвят и е обвита в платинени фини верижки, колиета и брошки. Предизвиква възхищение и не само, защото е красива, а защото струва цели 130,000 долара.

Многопластовата торта също е дело на японски сладкар създадена специално за Platinum Guild International. Тортата остава непродадена.

Ягоди Arnaud

Ягоди, шампанско, шоколад, сметана... Всичко това има вкус на изтънченост и лукс. Но следващият луксозен десерт с ягоди е наистина впечатляващ. Той е предлаган в ресторант в New Orleans.

Греховните ягоди са киснати във вино, чиято цена е 25 000 долара и се сервират с бита сметана и мента. В допълнение към този разкош десертът е гарниран с 4,7 каратов розов диамант, 18 каратово розово злато и 79 карата пръстен от бяло злато с диамант. Луксозно, нали?

Пудинг

Обичате ли пудинг? Дори и това да не е най-любимият ви десерт, следващият невероятен проект ще ви накара да се влюбите в него. Цената му е 14 500 долара и се предлага в хотел в Шри Ланка. В него има ирландски крем, позлата от 18 каратово злато, което е годно за консумация, шоколадови орнаменти, както и 80-каратов красив камък аквамарин.

Всеки, който иска да достави удоволствие на сетивата си и да се потопи в този лукс, трябва да поръча десерта дни по-рано.

Свързани статии

Пудинг Lindeth Howe Country House

Цената от 14 500 долара не е най-високата, която може да бъде платена за шоколадов пудинг. Следващият проект идва от Англия, а начинът, по който е оформен, често е сравняван с красотата и блясъка на яйцата Фаберже.

Цената му е 35 000 долара и е направен от най-висок клас шоколад, злато, желе от шампанско, хайвер и диамант. Златото по луксозния десерт е 18 карата и е годно за консумация. Всеки желаещ да опита от него трябва да даде заявка две седмици по-рано.

Снимки: Reuters, thebestnesst.blogspot.ca, facebook Lindeth Howe Country House Hotel & Restaurant

Коментирай