Свободно време

Световноизвестните Los Vivancos с фламенко шоу в НДК

Концертът им е на 14-ти декември

09.12.2014г. / 10 11ч.
Мария Дуковска
Световноизвестните Los Vivancos с фламенко шоу в НДК

Уникалният спектакъл „Aeternum“ ще бъде представен за първи път в зала 1 на НДК на 14 декември.

С това завладяващо шоу танцуващата в ритъма на фламенкото испанска група LOS VIVANCOS покори буквално целия свят.

Зрелищният „Аетернум“ е с арт директор Даниеле Финци Паска – хореограф на Цирк Дю Солей и автор на церемонията по откриването на Зимните Олимпийски игри в Сочи.

Музиката на „Aeternum“ е създадена от самите Виванкос и Гоя, под аранжимента на Фернандо Веласкес и е записана от над 100-членния Симфоничен оркестър на Будапеща. „Aeternum“ е история за доброто и злото, метафора за безсмъртието, което изкуството дава на човека.

Под името LOS VIVANCOS на сцената излизат седем братя испанци, притежаващи наистина невероятна енергия и комбинация от таланти. Те не само танцуват и пеят, но и свирят на различни музикални инструменти, съчетават горещия ритъм на фламенкото с театрални и акробатични елементи. Братята Виванкос са родени в Барселона. Стават известни в родината си още от тийнейджъри. Аарон, Джошуа, Хосе, Израел, Юда, Кристо и Илия са 7 от 39-те деца на един и същи баща, който им дава не само началния тласък да се посветят на танцовото изкуство, но и стимулира всеки един да развива индивидуалните си дарования.

Седемте братя получават отлично образование в най-добрите училища. Но още преди да тръгнат на училище всеки от тях започва да свири на някакъв инструмент. Освен музика те изучават различните музикални и културни традиции по света, посвещават голяма част от времето си на испанската музика и й се отдават изцяло.

Техният световен дебют е през 2005 г. с участие в престижната артистична програма „Le Plus Grand Cabaret Du Monde“ на международната „Magic TV“. Скоро след това те правят турне в Германия, акомпанирано от Симфоничния оркестър на Дортмунд. През август 2005 г. участват в прочутия „Festival de Musica у Danza“ в Испания, където са гледани от петдесет хиляди души. Връщайки се в Париж, от декември 2005 г. до февруари 2006 г. са на една сцена с певицата Mylene Farmer в зала Bercy (с капацитет от 18 000 души).

LOS VIVANCOS са канени на всички известни сцени като най-атрактивни звезди. Те притежават солидна колекция от престижни награди в танцовото изкуство. LOS VIVANCOS продават по 10 спектакъла във всяка зала, в която играят. Критиците ги наричат „Великолепната седморка“, шоуто им „Танцуващи със звездите“ вече е гледано от повече от 35 милиона души, а техните изпълнения радват всякакви знаменитости – от принцесата на Монако Стефани до Антонио Бандерас. Братята показват изключителна работоспособност и изобретателност. Те са истински виртуози в комбинациите – могат да свирят, да играят фламенко, да танцуват модерен балет, да правят акробатични номера и да демонстрират бойни изкуства. На тяхната сцена обикновено има голям брой визуални ефекти и интересни сценични решения. Това, че те са родени и отрасли заедно ги прави уникална група. Да танцуват заедно е тяхна съдба и те го правят с всеотдайност и отдаденост, която не се среща при други формации.

Със своята симбиоза от танци и различни изкуства седемте красиви младежи запалват сцената и завладяват сърцата на публиката. Тяхното изискано шоу зарежда с експлозивната си енергия публиката и те дълго пазят спомена от прекрасните им изпълнения. LOS VIVANCOS на сцената са не просто танцьори, нито дори крале на танците, те са истински богове!

Спектакълът се организира от продуцентски агенции „БГ Саунд Стейдж“ със съдействието на Посолството на Кралство Испания. Билети се продават в мрежата на Ивентим, EasyPay и на касите на НДК.

Коментирай
Свободно време