Свободно време

Зимна приказка със снежинки (галерия)

Макрофотографии на снежинки

09.12.2014г. / 13 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: facebook Алексей Клятов

Снимка: facebook Алексей Клятов

Въпреки че все още няма снежинки, на които да се порадваме на живо, следващият фотографски проект ни отвежда в истинска зимна приказка. Макроснимките на необикновените снежинки са дело на руския фотограф Алексей Клятов.

Любовта му към фотографията се ражда преди години, когато четейки много тематична литература и купувайки подходяща техника, започва да заснема света около себе си. Така негова страст става макрофотографията.

Алексей я намира за необикновена и много красива, представяща света на природата от близък план. Освен снежинки, в макро проектите му място са намирали и насекоми, красиви растения. Идеята за проекта със снежинките се ражда внезапно.

Свързани статии

След дълги часове снимки на пеперуди, цветя, пейзажи и други, Алексей попада на снимки на снежинки в интернет, които силно го впечатляват. Така решава да заснеме нещо различно. Следващите фотографии показват красотата на зимата по един приказен начин.

Снежинките изглеждат не само красиви, но и с различни и перфектни форми. Разгледайте галерията ни и не забравяйте при следващия паднал сняг да заснемете снежната красота.

Снимка: facebook Алексей Клятов

Коментирай