Свободно време

Видове приятели, от които всеки се нуждае

Във всеки момент имаме нужда от нещо различно, нали?

27.12.2014г. / 13 45ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Приятелите са необходими. Понякога те са повече от семейство. Семейството невинаги се държи добре с нас. Някои хора преустановяват връзката с близките си заради куп непреодолими неразбирателства, защото човек не може да си избере семейството. Но приятелите се избират или просто се усещат духовно.

Всеки човек има нужда от приятели. Но не всички хора са еднакви, затова различни са й приятелите ни. Ако се замислите, вероятно ще установите колко различни типажи приятели имате. От кои имате истинска нужда?

Повдигащият настроението

Този тип приятели са ведри и винаги в добро настроение. Те са типичен пример за това, че чашата е наполовина пълна. Тези приятели ви носят добро настроение и могат да ви измъкнат лесно от сатурновата дупка. Всички имаме нужда от това понякога.

Съветващият

Хубаво е да имате покрай себе си човек, на когото винаги можете да разчитате за съвет. И то не просто някакъв съвет, а истински, задълбочен и адекватен за вашето реално положение. Някои хора не обичат да бъдат наставлявани, но в даден момент всеки се нуждае от съвет.

Понякога е много ценно някой да ти отвори очите за нещата. Гледната точка отстрани може да се окаже по-трезва.

Най-старият приятел от детинство

Човек се нуждае от мили спомени. Най-милите, скъпи и топли спомени обикновено са от детството. Още по-хубаво е, когато имате някого, с когото сте ги споделили и си спомняте до ден днешен.

Тези срещи винаги са изпълнени със смях и очарование! С лека нотка на тъга установявате колко сте остарели, но пък доволни от това, че се познавате и има за какво да си спомняте.

Свързани статии

Мамчето

Този тип приятелки често могат да са досадни, защото ни напомнят да не правим това и онова от разни съображения. Те ни съветват как да се облечем топло, назидават ни, когато смятат, че ще допуснем грешка, дори ни напомнят за някакви събития, за които ние сме склонни да забравим.

Изобщо, мамчетата са истински необходими!

Братлето

Има някои хора, с които се държите по доста по-освободен начин, отколкото с другите. Дори понякога сте повече от брат или сестра. Това може да бъде бившето ти гадже, с което сте имали изключително дълготрайна връзка, която е прераснала в близко приятелство. Или пък може това да е някой приятел на брат ви, с когото обожавате да се размотавате.

Честният

Колкото и да боли истината, понякога трябва да я чуем. Затова е хубаво да има човек около нас, който да ни я каже, дори със сурови думи. В обкръжението си всеки човек трябва да има по един честен приятел, който без притеснение ще ви каже истината, независимо дали искате да я чуете.

Коментирай