Свободно време

Емоционални нагласи, които да промените през 2015-та

Какво да променим в себе си, за да сме по-успешни през новата година?

04.01.2015г. / 09 10ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Всяка нова година си обещаваме да не повтаряме грешките от изминалата, но все някак се случва да допуснем по някоя. Независимо дали става дума за грешка, свързана с наше действие в личен, професионален или социален план, или грешка, свързана с определен човек, тези лоши избори и крачки могат да насочат съдбата ни в негативна посока.

Месец декември е месецът на равносметката. Краят на годината идва и трябва да се настроим за следващата. Ако искаме да ни се случват хубави неща през новата година, да постигнем успехи или да забогатеем, трябва да се настроим на тази вълна.

Затова трябва да знаем кои са видовете емоционална нагласа, които да избягваме, за да сме по-успешни!

Емоционална нагласа №1 – „бедното“ състояние на ума

Ако през следващата година искате да забогатеете, трябва да спрете да мислите по бедняшкия начин. Затова е важна нагласата. Специалистите казват, че ако искаме да променим материалното си състояние, трябва да започнем най-напред с емоционалното.

Зарежете мисленето на дребно, опитайте се да настроите мислите си като на вече богат човек, за да привлечете добрия късмет през следващата година. Спрете да стискате кесията и работете усилено. Не забравяйте, че само с нагласа и мечти нещата не се променят.

Ето малко мотивираща статистика:

  • 87% от бедните хора смятат, че трябва да са интелектуално надарени, за да станат богати.
  • 90% от бедните хора мислят, че съдбата им определя в коя социална прослойка да живеят.
  • 13% от бедните хора смятат, че се развиват успешно с живота и се примиряват с това, което имат, тоест нямат.
  • 11% от бедните хора вярват, че наследствеността има решаващо значение за успеха. Тоест ако си от бедно семейство, мястото ти е в бедната част от населението.
  • 80% от бедните хора мислят, че те самите са причина за материалното си състояние.
  • 18% от бедните хора смятат, че лъжата и измамата са единствените предпоставки за забогатяване. Честният път не води до финансова облага.
  • 77% от бедните хора са убедени, че повечето богаташи просто са наследили парите и положението си от своите родители.
  • 2% от бедните хора мислят, че оптимизмът е важен за успеха.
  • 5% от бедните хора смятат, че богатите са добри, трудолюбиви и честни.
  • 52% от бедните хора вярват, че успехът си е чиста случайност и колкото и да се трудиш, ако не ти е отредено, няма да просперираш.

Тези вярвания и убеждения са непродуктивни и доказват каква голяма спънка можете да се окажете самите вие за себе си. 2015-та година ще протече под доста положителен знак, затова се възползвайте и променете начина си на мислене!

Свързани статии

Емоционална нагласа №2 – цинизъм

Ако не промените циничното си отношение към успеха, и успехът няма да ви сполети. Тук не става дума само за успех и просперитет, но и за най-обикновени ситуации с хора около вас, близки, колеги, дори за циничен подход към работата и ангажиментите, от които зависи успехът ви.

Трябва да промените тази нагласа към живота през следващата година, защото в противен случай съдбата ще ви отговори със същото. Енергията е възвръщаема и ако искате към вас да се оттласне положителна такава, изпратете към вселената позитивните си нагласи.

Емоционална нагласа №3 – стоене в зоната на комфорт

Зоната на комфорт всъщност е лъжлива, защото само създава усещане за здрава стена, зад която да се скрием, но дълбоко в себе си знаем, че тя е от картон.

Ако искате да просперирате през следващата година, разбийте оковите на тези стени. Годината на дървената овца, според китайския календар, ще ни донесе възможности за кариерно израстване, успехи и предпоставки за щастлива подредба на обстоятелствата. Само трябва да грабнем приключенската вълна и да не се страхуваме да рискуваме.

Коментирай