Свободно време

Публиката в зала 1 на НДК на крака след поставянето на „Трубадур“

Монте Мюзик и Държавна Опера Русе отново показаха невероятна класа и безупречен професионализъм

11.12.2014г. / 17 08ч.
Аз жената
Фотограф: Нели Куртева/Монте Мюзик

Фотограф: Нели Куртева/Монте Мюзик

Една обикновена сряда се превърна в истински празник за любителите на оперното изкуство след великолепното поставяне на „Трубадур“ в Зала 1 на НДК. Организаторите от Монте Мюзик и Държавна Опера Русе отново показаха невероятна класа и безупречен професионализъм, представяйки едно от „трите най-големи“ оперни произведения за всички времена, с което заслужиха нестихващите ръкопляскания на многобройната публика в залата. Аплодисментите за солистите Алиса Занивиева, Марио Маланини, Андреана Николова, Александър Крунев, диригента Найден Тодоров и хора и оркестъра на русенската опера след края на представлението бяха толкова шумни, че завесите на сцената едва се затвориха.

Още в началото на представлението публиката притихна пред разкриването на красивия декор, а музиката започна да се лее и да въвлича в интересния сюжет на операта. Сърцата на зрителите завладяха брилянтните изпълнения на солистите. Още в първата ария Алиса Зиновиева развълнува с емоционалността и височините, до които стигаше в ролята на Леонора. Любовта на Алиса Зиновиева към „трубадура“ си личеше във всеки тон, а драматичният край изигра с нужната чувственост и сила, за да започнат аплодисментите още преди финала на представлението. Един от най-известните италиански тенори Марио Маланини покори посетителите с гладкия си, безупречен глас, чистотата и нежността на изпълнението си и драматичността, която вкара, играейки Манрико. Мъката по умиращата му единствена любов беше истинска и неподправена, а великолепното му вокално майсторство остави любителите на операта без дъх. Въздействащо беше изпълнението на Андреана Николова като Азучена – по превъзходен начин българската оперна певица предаде майчината любов и тъга и аплодисментите за нея бяха също толкова възторжени. Във вокално отношение, солистката от Държавна Опера Русе беше непоколебима и перфектна, както и твърдият баритон на Александър Крунев в ролята на разгневения Граф ди Луна.

Под диригентската палка на Найден Тодоров, великата музика на Верди се чу с необходимата динамика, изтънченост, страст и любов, а публиката излезе усмихната и с жажда за още такива прекрасни представления. Организаторите от Монте Мюзик са изключително доволни от постановката, като вече гледат напред към организацията на следващата оперна суперпродукция през март 2015.

Фотограф: Нели Куртева/Монте Мюзик

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати