Свободно време

Притча за моряка

Защо разрушителната сила понякога носи положителни събития след себе си

13.12.2014г. / 10 16ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Често когато желаем и се молим за нещо определено и то не ни се случи така, смятаме че животът е срещу нас и че Бог не чува молитвите ни. Толкова сме сигурни, че това е най-доброто за нас и ще ни донесе щастие, че потъваме в отчаяние.

След време разбираме, че всичко, което сме искали да ни се случи, но не ни се е случило, е било за наше добро. Следващата поучителна история ще ви разкрие защо разрушителната сила понякога носи положителни събития след себе си.

Притча за моряка

Някога на самотен остров попаднал млад моряк. В стихията на морето корабът корабокруширал, но морякът успял да се спаси. Първите дни били най-трудни за корабокрушенеца, защото не спирал да гледа хоризонта за задаващ се кораб, а молитвите му за спасение били по-силни от всякога.

Загубил надежда, но с останките от кораба си построил скромна колиба, която го пазела от вятър и дъжд. Един ден отишъл да си търси храна. Когато се върнал при колибата с ужас видял, че тя е обвита в пламъци. Морякът паднал на колене и ридаейки, извикал:

– Господи, как можа да постъпиш така с мен. Толкова много вярвах в теб!

Така и не получил отговор и след известно време паднал от изтощение и заспал. На сутринта се събудил от силен звук. Сирена на преминаващ кораб. Не след дълго дошла лодка с хора, които го спасили.

– Как разбрахте, че съм тук? – попитал изумен морякът своите спасители.

– Ти ни даде сигнал, не помниш ли? Видяхме дима и огъня. – отговорили те.

Свързани статии
Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати