Свободно време

Важни житейски уроци, с които да започнете новата година

Бъдете нечий вдъхновител

30.12.2014г. / 12 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Нова година, нов късмет и много положителни мисли и емоции. Правейки планове за следващите 365 дни, ще са ни нужни няколко важни житейски урока, за да знаем накъде и как да вървим. Запишете си ги!

Всеки ден запомняйте и научавайте по нещо ново. Така не само поддържате мозъка гъвкав, но никога не знаете в кой момент някоя вдъхновяваща мисъл или цитат ще ви потрябват.

Разработвайте вашето любопитство. Излизайте по-често от вашата зона на комфорт и изучавайте света около вас. Докоснете се до различни среди, събития, само така ще изпитате различни усещания.

Защо е всичко това? Защото в света около вас се крие безкрайно много вдъхновение за вашите креативни идеи. Четете книги, знанието и добрия изказ са сила!

Влезте във форма! Погрижете се за себе си и за фигурата си. Добрата фигура не само ще ви поддържа по-здрави, но ще повдигне самочувствието ви и ви гарантира по-големи романтични успехи.

Опитайте се да балансирате между личния живот и кариерата. Работохолизмът не е здравословен!

Научете се да се съсредоточите в настоящето. Не забравяйте, че миналото е непроменимо, така че не влагайте емоции за безсмислени неща. Съсредоточавайки се в настоящето, вие създавате поредица от действия, които ще изградят бъдещето ви. Бъдете добри в настоящето, за да успеете в бъдещето.

Бъдете нечий вдъхновител.

Усмихвайте се по-често от обикновено. Когато се усмихвате, от мозъка ви се освобождава хормона на щастието серотонин. Усмивката е един естествен начин да бъдете по-щастливи, да изглеждате по-красиви и да имате едно добро начало на всеки ваш ден. Усмивката може да бъде мощен инструмент – използвайте го!

Мислете позитивно, дори и в моментите на трудности, дори когато до вас има човек, който разсъждава негативно.

Открийте кои са вашите цели в живота или поне на този етап и ги следвайте. Всеки ден полагайте усилия за тяхното реализиране. Безцелното преминаване през годините ви прави безучастни и пропускате много важни моменти, които няма да се повторят.

Пътувайте колкото можете, дори и да нямате компания. Пътуването е една от най-добрите терапии, която може да промени живота ви. Разширете съзнанието си, наблюдавайки други култури и традиции.

Свързани статии

Използвайте метода на ластика. Той ще ви помогне, когато сте нервни или ви връхлитат негативни мисли.

Вземете един малък гумен ластик и го сложете на китката си. Дръпнете леко и след това го пуснете. Ще усетите болка, но според този странен метод така лесно изолирате негативните мисли.

Научете се да не се засягате от чуждите думи и критика и не забравяйте, че тя, критиката, понякога може да бъде и градивна.

Медитирайте всеки ден в продължение на 20 минути. Способността да успокоите тялото и ума е изкуство, което всеки трябва да владее.

Научете се да контролирате своите емоции. Когато сте ядосани, помислете първите 5 минути и не правете нищо. Ако сте радостни, покажете на целия свят щастието си.

Снимка: Thinkstock

Коментирай
Свободно време