Свободно време

Мотивиращи съвети за моментите на неуспех

Празнувайте вашите неуспехи, те са един урок

17.12.2014г. / 17 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

В живота на всеки от нас понякога се случва да има сложни ситуации, които наричаме провал. Предизвикателството на трудностите е в състояние да ни накара и най-незначителната случка да превърнем в нещо грандиозно, което да провали нашите по-нататъшни цели.

В трудните моменти се нуждаем не само от подкрепата на близките си, но и от собствената си. Споделяме 6 мотивиращи съвета за моментите на неуспех, които да си припомняте всеки път, когато имате нужда.

И това ще мине

Звучи клиширано, но е така. Без значение колко ужасно се чувствате в този момент и ситуацията ви се вижда безнадеждна, това е просто един миг от живота ви. И въпреки че вашият свят върви сякаш към ръба, не забравяйте, че има и утрешен ден, в който може да се случи нещо хубаво и дългоочаквано.

Направете инвентаризация на постигнатото

Вземете лист хартия и запишете вашите постижения, а срещу всяко от тях запишете усилията и времето, които са ви стрували, за да ги постигнете. Ще видите колко много сте постигнали и как една неуспешна стъпка не може да бъде пречка да продължите да трупате успехи.

Празнувайте вашите неуспехи, те са един урок

Невероятната Опра Уинфри дефинира неуспеха по следния начин : „Мислете като кралица. Кралицата не се страхува да се провали.

Провалът е още една стъпка към величието.“ Дерзайте и не се предавайте пред неуспехите, те ще ви научат как да бъдете по-добри в това, което правите.

Винаги имате избор

Подсъзнанието е вашият най-добър приятел, затова е време да осъзнаете, че вие имате някакъв избор дори и в трудни ситуации. Обмислете добре всяка ваша постъпка, запишете си кои са активите и пасивите и действайте решително.

Свързани статии

Предизвикателството ще ви направи по-силни

Трудните моменти в живота ни правят по-силни дори и в този момент да не го осъзнаваме. Знаете ли, че когато се нараните, тъканта, която израства е по-силна и здрава? Така е с това, което усещаме в себе си. С времето ставаме по-силни и гъвкави с предизвикателствата.

Има значение само вашето одобрение

Прекарваме твърде дълго време в това да угодим на другите, да оправдаваме техните очаквания и забравяме това, което наистина има значение и е важно за нас самите.

Съсредоточете се върху това как се чувствате вие, какво би ви направило щастливи, без да мислите за другите. Винаги поставяйте себе си на първо място, колкото и егоистично да ви звучи.

Коментирай
Свободно време