Свободно време

Психологически бариери, които трябва да оставим в старата 2014 година

Поставете ново начало за себе си!

28.12.2014г. / 16 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Казват, че голяма част от това, което ни се случва и животът, който живеем, са резултат от нашите нагласи, действия и решения, които вземаме. Доброто и лошото, което посрещаме са резултат и от психологически бариери, които сами сме си поставили.

С настъпването на новата 2015 година има неща, които трябва да останат в изминалите 365 дни – нашите бариери. Ето какво не бива да взимате в новата година със себе си. Бъдете успешни!

Нека си отиде вината

Чувството за вина няма абсолютно никаква градивна функция. Това е усещане, което поражда тъга и спира вашите мечти. Не сте длъжни да се извинявате на никого или да изпитвате вина за това, че се грижите за себе си, затова че понякога имате нужда да бъдете сами, за това че на този етап кариерата ви е приоритет за вас и т. н.

Нека си отиде негативното мислене

Песимистичните мисли и негативни нагласи към всичко около вас ви държат заключени в една тъмна аура. Негативните мисли са една от най-опасните ментални бариери, които си поставяме. Затова не ги взимайте със себе си през 2015 година, а ги пуснете.

Нека си отиде самокритиката

Самокритиката много прилича на вината. С нея е много лесно да се премине границата. От градивна, тя може да се превърне в разрушителна за нас. Да ни направи по-малко уверени, по-малко амбициозни. Пуснете я да си иде.

Нека необходимостта от чуждото одобрение си отиде

Често сме склонни да търсим чуждото одобрение, за да се почувстваме добри в нещо, което правим. За съжаление тази ментална бариера е в състояние да заплаши нашето самочувствие и автентичност.

Нека злобата и завистта си отидат

Злобата към другите е вредна за самите вас. Според учени хората, които често изпитват злоба и завист са по-склонни да страдат от сърдечносъдови заболявания. Затова съсредоточете се върху себе си и нека злобата си иде.

Нека си отиде „Ще го направя утре“

Погрешната тактика за отлагане на важните задачи за друг ден трябва да остане в 2014 година. Мислете съзнателно и отговорно и не отлагайте важните задачи за утре.

Нека тревожните мисли си отидат

Тревожните мисли са породени от нашите страхове, неизвестното и несигурността за бъдещето.

Нека любовното разочарование си отиде

Трудно се лекува разбитото сърце. Усещаме болка и тежест в областта на гърдите, а мисълта за поредната провалена любов кръжи постоянно над нас. Време е да оставите разбитото сърце в старата 2014 година и да посрещнете новата с положителна нагласа за нова любов.

Свързани статии

Нека лошата компания си отиде

Ако сте забелязали, че в обкръжението ви има „приятели“, които не са искрени, саботират мечтите ви, винаги са песимистично настроени или партньор, който не ви дава достатъчно в любовта – пуснете ги.

Нека контрапродуктивните навици си отидат

Това са повтарящи се модели на поведение, които възпрепятстват или отвличат вниманието ви от конструктивното и продуктивно поведение. Контрапродуктивните навици са тези, които ни действат саморазрушително.

Снимка: Thinkstock

Коментирай
0 rate up comment 3 rate down comment
... ( преди 9 години )
6to za saveti ? da ne sam bebe , 4e da ne moga da otseia realisti4nia pogled ot hvar4a6tia optimizam ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар