Свободно време

Мощта на планинската природа (галерия)

Впечатляващи планински пейзажи

30.12.2014г. / 13 00ч.
Илияна Николова
Матерхорн, Швейцарски Алпи; снимка: Thinkstock

Матерхорн, Швейцарски Алпи; снимка: Thinkstock

 

Официално астрономическата зима настъпи у нас, така че можем да се молим и за малко сняг. Да се почувстваме истински зимно, все пак!

Като заговорихме за зима, има ли любители на зимното катерене по планините? А ски-фенове или пък почитатели на сноуборда? Ако отговорът е да, може би бихте искали да се полюбувате на малко зимни пейзажи!

Специално за вас сме подбрали едни от най-впечатляващите и спиращи дъха планински пейзажи, върхове и гледки от целия свят!

Кинабалу


Планината Кинабалу е висока 4095 м и се намира в Борнео. Известна е със своята изключително разнообразна флора и фауна. В нея се срещат над 600 вида папрати, 326 вида птици и над 100 вида бозайници.

Основният връх на планината може да се изкачи без проблем от човек с добра физическа подготовка и подходяща екипировка.

„Амфитеатърът“, Дракенсберг


Дракенсберг е най-високата планинска верига в Южна Африка. Висока е 3482 м. Името й произлиза от холандски език и означава „драконова планина“. Стръмните скали, наречени „амфитеатър“ са дълги 5 км и разкриват истински впечатляваща природна гледка.

Хуанг


Хуанг е планинска верига в източната част на Китай. Районът е известен със своите уникални пейзажи, залези и странно оформени високи и изключително стръмни скали, опиращи облаците.

Тази удивителна планина е чест обект на съвременната фотография, както и на традиционните китайска литература и изобразително изкуство.

Останалите изумителни планински пейзажи разгледайте в галерията ни тук.

Снимки: Thinkstock

Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
Цветанка ( преди 9 години )
Няма по хубава природа и по красиви южни планини от нашите Български!...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар